Diners

Consum va incrementar un 6% les compres a proveïdors catalans el 2017

Presentació dels resultats de la companyia
Presentació dels resultats de la companyia / CEDIDA

Consum va facturar 2.518,7 milions d’euros el 2017, un 7,45% més que l’exercici anterior. Aquest creixement en vendes se situa més de 4 punts percentuals per sobre de la mitjana del sector de la distribució espanyola a superfície dinàmica. El creixement a superfície constant (sense les vendes de les obertures) va ser del 5,25%. Els resultats es van situar en 51,7 milions d’euros, un 10,47% més. A més, la Cooperativa va incrementar un 6% les compres a proveïdors catalans, fins a arribar als 507,48 milions d’euros.

Augment de les inversions

Les inversions van ser de 114,3 milions d’euros, un 11,29% més, per a l’obertura de 38 nous supermercats, -12 de propis i 26 franquícies Charter-, la millora de la xarxa comercial, l’adequació de les instal·lacions logístiques de Catalunya i València, així com processos d’innovació i transformació digital. Amb aquestes obertures, Consum va tancar el 2017 amb 707 establiments, 445 de propis i 262 Charter (552.430 m2 de sala de vendes), dels quals 186 són a Catalunya, xifra que representa el 26% de la xarxa comercial.

Al llarg del 2017, Consum va crear 211 llocs de treball a Catalunya, fins a assolir una plantilla de 3.099 persones, xifra que representa el 22% del total de la Cooperativa, situada en 14.364 treballadors.

A tot Espanya va crear 860 llocs de treball, dels quals el 72,4% són dones. El 95% de la plantilla gaudeix de la condició de soci, fix o soci en període de prova. Els socis treballadors són propietaris de la Cooperativa i estan implicats en la gestió i en el repartiment de beneficis, la xifra dels quals va arribar als 31,4 milions d’euros.

A més, l’activitat de Consum va generar el 2017 més de 32.800 llocs de treball indirectes, principalment pel creixement de la xarxa de franquícies Charter, els fabricants de marca pròpia i les empreses de transport, manteniment, neteja, seguretat i servei a domicili.

El febrer de 2017, la Cooperativa va aplicar un augment salarial de l’1,6% exclusiu per al personal operatiu, amb una inversió de més de 2 milions d’euros, amb l’objectiu d’escurçar distàncies entre els salaris més alts i els més baixos de l’organització.

La Cooperativa va invertir 7,7 milions d’euros en conciliació, xifra que representa 540 euros per treballador. En aquest sentit, al juliol de 2017 es va millorar la paga per fills amb discapacitat fins als 250 euros extra al mes. Des de la implantació del Pla de Conciliació de Consum el 2007, la Cooperativa ha augmentat la seva productivitat un 24%, permetent la millora de la qualitat de vida a la feina i l’atracció i retenció del talent i reduint també l’absentisme un 19%.

A més, el 2017 el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat va concedir a Consum el distintiu Igualtat en l’Empresa, per haver potenciat i garantit un tracte equitatiu i amb igualtat d’oportunitats entre els socis treballadors.

Comentaris
To Top