Publicitat
Vallès

El jutge obliga a Bellaterra a baixar les pilones del camí de Sant Cugat

Les pilones de la discòrdia. L’últim dia per abaixar-les és el 31 de maig
Les pilones de la discòrdia. L’últim dia per abaixar-les és el 31 de maig / CEDIDA

Nou estira i arronsa entre l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i l’EMD de Bellaterra (Entitat Municipal Descentralitzada). Un jutge obliga aquesta EMD a baixar les pilones instal·lades a l’antic camí de Sant Cugat del Vallès de manera «unilateral», segons el consistori cerdanyolenc, fins que prengui una decisió definitiva. Fonts de l’EMD de Bellaterra expliquen que les baixaran, però que esgotaran fins a l’últim dia que els permet el jutge (31 de maig) per aplicar les mesures cautelars i intentaran convèncer-lo que ells tenen raó.

Tot neix quan aquest antic Camí de Sant Cugat que travessa Bellaterra es va convertir en una alternativa per als cotxes que es volen estalviar els embussos de la B-30 -laterals de l’AP-7- a les hores punta. Els veïns es van començar a queixar fins que la junta de Bellaterra -el ple d’aquesta EMD- va aprovar el 2011 una ordenaça que regulava la instal·lació d’aquests pilones automàtiques que només s’abaixen si tens una targeta que acrediti que ets veí de Bellaterra, que van entrar en servei el 2012. En aquell moment, tot i que el govern de Cerdanyola del Vallès -manava el PSC llavors- no li va agradar la instal·lació d’aquestes pilones, les va acceptar tàcitament. El 2015 hi va haver canvi de govern a l’ajuntament cerdanyolenc i hi va entrar la CUP, dins de Compromís per Cerdanyola, que el 2017 va decidir denunciar via el contenciós administratiu aquestes pilones. Des de l’ajuntament expliquen que

«no som partidaris de judicialitzar les relacions amb l’EMD de Bellaterra. Fins ara ens hi hem vist abocats per l’actuació unilateral de l’ens autònom que ha retallat l’accés universal i lliure a una zona del municipi».

L’EMD diu que té raó

Fonts de l’EMD asseguren que l’Ajuntament no ha explicat tota la veritat al jutge ja que el nou govern municipal va denunciar la modificació de l’ordenança que van fer el 2014 per canviar alguns dels requisits per tenir accés a la targeta per baixar les pilones, i no l’aprovació de l’ordenança del 2011.

Per aquest motiu creuen que podran convèncer el jutge que retiri les mesures cautelars, encara que si al final els obliguen, a finals d’aquest mes de maig les baixaran

Publicitat
Comentaris
To Top