Publicitat
BARBERÀ

Polèmica per la imputació d’un regidor de Barberà que aspira a una plaça pública a Rubí

L’ajuntament de Rubí ha paralitzat el nomenament del Regidor de Barberà
L’ajuntament de Rubí ha paralitzat el nomenament del Regidor de Barberà / CEDIDA

L’Ajuntament de Rubí ha decidit paralitzar el nomenament d’Antonio Báez com a nou gerent de l’empresa pública PROURSA després de la polèmica que ha generat la seva selecció al tractar-se d’un regidor de l’Ajuntament de Barberà del Vallès que està sent investigat per corrupció en el marc de l’operació Pokémon. El govern municipal ha decidit suspendre la junta general de PROURSA que s’havia de celebrar aquest dimecres per aprovar l’elecció del gerent d’aquest ens municipal fins que no s’aclareixin els fets. D’aquesta manera l’Ajuntament respon a les crítiques de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) que aquesta mateixa setmana denunciava públicament que la situació judicial d’aquesta persona i demanava a l’Ajntament de Rubí «processos de selecció més transparents».

Segons ha detallat el mateix Ajuntament en un comunicat, el procés de selecció l’ha dut a terme una empresa exterma que s’ha encarregat de gestionar la tria del candidat de manera autònoma. En aquest punt el procés havia de passar a mans del govern municipal que havia de portar l’aprovació del candidat a la Junta de Portaveus i, si rebia el supero de la resta dels grups, l’actual gerentde PROURSA hauria dimitit i Baéz hauria ocupat el càrrec. El procés però, ha quedat aturat temporalment fins que la Junta de Portaveus pugui ser informada «amb total transparència» de la situació actual de l’aspirant i de quin ha estat el procediment que ha portat a la seva designació, segons apunta el consistori. «L’ajuntament no vol tirar endavant cap procés en que hi hagi la mínima ombra de sospita sobre els aspirants a ocupar el càrrec», subratlla el govern municipal que ha rebut una allau de crítiques per aquesta situació. La AUP ha senyalat que si l’ajuntament no hagués pres aquesta decisió, la formació hauria demanat la retirada de la seva candidatura del procés de selecció donada la situació judicial.

L’operació Pokémon que ha protagonitzat tota aquesta polèmica fa referència a una trama de corrupció basada en una sèrie de suborns vinculats a l’adjudicació de contractes públics, que està investigcant un jutjat de Galícia i que va saltar a la llum pública l’any 2012. El cas va esquitxar directament al regidor de Barberà, Antonio Báez, que l’any passat va anar a declarar davant del jutjat de Lugo acompanyat de la també regidora del PSC de Barberà, Cristina Conde i d’una tècnica municipal de l’Ajuntament vallesà. Tots tres estan sent investigats per presuntes suborns a canvi de contractes públics i la jutjesa els hi atribueix els presumptes delictes de tràfic d’influències, suborns i frau en la contractació. En el cas de Barberà el que està sota sospita és l’adjudicació del contracte de recollida d’escombraries a Serveis Generals per Municipìs, que penja directament de l’empresa Vendex, la principal encausada de l’operació Pokémon.

Precisament l’operació Pokémon inclou també a l’empresa SMATSA, encaragada de la servei de neteja de la via pública i de i la recollida d’escombraries, i que també pertanyía al grup gallec Vendex, principal imputat en aquesta trama.

El regidor en qüestió, Antonio Báez, va néixer a Santa Coloma de Gramanet l’any 1959, és diplomat en Ciències Empresarials per l’Escola Universitària d’Estudis Empresarials de la Universitat de Barcelona i diplomat en Relacions Laborals per l’Escola Universitària de Graduats Socials de la Universitat de Barcelona

Publicitat
Comentaris
To Top