Diners

Un grup de dones emprenedores de Sabadell s’organitza en una xarxa

Reixach fa la presentació de les dones emprenedores de Sant Cugat i Sabadell
Reixach fa la presentació de les dones emprenedores de Sant Cugat i Sabadell / LLUÍS FRANCO

Un grup de dones de diferents àmbits de Sabadell s’han organitzat amb l’objectiu de crear un xarxa d’emprenedores. Divendres passat es van reunir en un dinar convocades per l’empresari i emprenedor Joan Reixach. L’objectiu era que les emprenedores de Sabadell coneguessin l’experiència que s’ha dut a terme amb èxit a Sant Cugat del Vallès.

Precisament, la presidenta de la Xarxa de Dones Emprenedores de Sant Cugat, Marta Fàbregas, va explicar com l’entitat, que es va crear el 2016, compta ja amb més de 60 sòcies. Aquesta associació es reuneix un cop al mes amb una part de formació i una altra de networking. La posada de llarg d’aquesta xarxa va ser amb l’organització del congrés Women in Progress, que va omplir amb 300 dones l’Auditori de Sant Cugat el juny de l’any passat.

Fàbregas va donar les claus perquè la xarxa de Sabadell tingui èxit. «Cal treballar de forma col·laborativa i complementària», va indicar l’emprenedora santcugatenca. També va apuntar la necessitat de trobar l’espai femení dins de l’emprenedoria. «No lluitem contra els homes sinó amb els homes», va assenyalar Fàbregas.

Després de conèixer l’experiència de Sant Cugat, les emprenedores sabadellenques van sortir de la trobada disposades a crear una xarxa pròpia. Per això van acordar tornar a reunir-se a mitjans de juliol. Cada una d’elles haurà d’anar a aquest dinar acompanyada de tres emprenedores més. Aleshores se li donarà forma a la xarxa, s’establiran els objectius, es definiran quines persones integraran la junta i quina forma jurídica adoptarà. La intenció és complementar-se amb la Xarxa Onion i l‘Associació de Dones Directives, Empresàries i Professionals del Vallès, l’ADE. Entre les assistents hi havia com a advocada la candidata a l’alcaldia, Lourdes Ciuró.

Empoderament

Una de les emprenedores sabadellenques és Tona Codina, que aposta per donar més visibilitat a les dones. «El sistema està pensat pels homes i nosaltres tenim uns desavantatges i dificultats que volem superar», va denunciar. En aquest sentit, aquesta comunicadora va recordar que sovint les dones no s’atreveixen a emprendre perquè es posa en risc l’estabilitat de la llar. «Hem d’empoderar-les des de la confiança perquè tirin endavant el seu projecte», va afirmar.

Rosaura Alastruey és emprenedora i experta en networking. Per això sap que el més important a l’hora d’emprendre un negoci és tenir una xarxa de contactes. «És una bona idea compartir problemes i inquietuds», va remarcar aquesta emprenedora. Quedarà doncs, molta feina per fer encara. Segons Alastruey, serà necessari un «compromís» per tirar endavant la xarxa de dones de Sabadell.

Comentaris
To Top