Ciutat

Un centenar de persones denuncien l’alliberament de ‘La Manada’

Sabadellenques llegint el manifest durant la concentració

Prop d’un centenar de persones ha denunciat avui a la tarda a la plaça Sant Roc la decisió de l’Audiència de Navarra de prorrogar l’empresonament preventiu dels cinc membres de ‘La Manada’ però amb una fiança de 6.000 euros que els permetrà eludir el confinament. La convocatòria s’ha fet a través de les xarxes socials aquesta mateixa tarda, tan bon punt ha transcendit la decisió judicial, per organitzacions com els CDR i el Moviment Popular de Sabadell (MPS).

La concentració estava prevista per a les vuit de la tarda, i s’hi podien llegir  consignes en contra de la “justícia patriarcal” i a favor de la víctima del què la justícia navarresa va considerar abusos sexuals han marcat la concentració. ‘La Manada Som Nosaltres’, ‘Justícia patriarcal’ o ‘Cap agressió sense resposta’ han estat alguns dels lemes protagonistes de la concentració.

L’Audiència de Navarra ha considerat que la pèrdua de l’anonimat dels cinc membres de ‘La Manada’ condemnats a 9 anys de presó per abús sexual als Sanfermines del 2016 fan «impensable» el risc de reiteració delictiva. El tribunal també descarta aquest risc per la repercussió i el «rebuig social» que ha generat el cas.

A més de la fiança, els magistrats han imposat altres mesures cautelars als condemnats, com ara l’obligació de comparèixer cada dilluns, dimecres i divendres davant d’un jutjat, la prohibició d’accedir a la Comunitat de Madrid –on viu la víctima-, la retirada del passaport, la prohibició de comunicació amb la víctima, la prohibició de sortir del territori espanyol sense autorització judicial, la designació d’un domicili on puguin ser trobats i un telèfon de contacte.

La sentència del cas de ‘La Manada’, que es va fer pública a finals d’abril, va aixecar una forta polèmica perquè va considerar els fets com un abús sexual continuat i no una violació.
Comentaris
To Top