Ciutat

L’Ajuntament i SMATSA acorden suspendre els acomiadaments anunciats

Treballadors d'SMATSA, en una fotografia de l'any 2016 / LLUÍS FRANCO
Treballadors d'SMATSA / Lluís Franco

Les 17 persones que SMATSA volia acomiadar al setembre seguiran al seu lloc de feina, almenys, fins que no el jutge no resolgui el Contenciós Administratiu que va interposar l’empresa. És la solució que ahir van acordar les dues parts en una reunió al consistori entre el regidor de Serveis Municipals, Lluís Perarnau, i el gerent d’SMATSA, Eugenio Díaz. A més, es va acordar que es posposava la reducció d’uns 13 serveis diaris fins que el jutje no es pronunciï.

Concretament, les dues parts van acordar suspendre la implamentació de la nova Inspecció Tècnica de Facturació (ITF) fins que no resolgui el jutge, el detonant del conflicte. El requisit que va posar l’Ajuntament per acceptar-ho va ser que SMATSA acredités formalment que havia demanat al jutge aturar de forma cautelar la nova facturació, un aspecte que l’empresa va fer a través d’una instància i el consistori espera que al llarg del dia d’avui presenti l’escrit oficial.

Tant l’empresa com l’Ajuntament es van emplaçar a seguir parlant durant l’estiu i, especialment al setembre, de la nova ITF. Des del consistori expliquen que el nou sistema de facturació “aclareix a l’empresa que ha de cobrar pels serveis efectivament prestats” i no pels recursos humans que hi ha hagut de destinar, com vol la companyia; “i amb els preus que estableix el contracte”, afegeixen. El consistori denuncia que fins ara, la nova ITF ha entrat en vigor aquest mes de juny, s’estava cobrant per sobre dels preus ofertats, ja que es comptaven els efectius posats a disposició i no els serveis realitzats.

Comentaris
To Top