Ciutat

Els arbres, l’ombra i l’aigua tornaran al Passeig

L'alcalde Serracant, i el Tinent d'Alcalde Juli Fernández, mostrant una simulació del paseig / ÒSCAR ESPINOSA

El govern local ha presentat l’avantprojecte de remodelació del passeig de la plaça Major, que incorpora la plantació de 25 arbres, un umbracle a la sortida de l’estació Sabadell Plaça Major, i també la recuperació de l’espai d’aigua al nord d’aquest espai urbà.

L’alcalde de la ciutat, Maties Serracant, ha dit que després de més de 20 anys en obres, aquesta part de la ciutat serà sotmesa a una intervenció que podria ser la definitiva i ha afegit que “l’objectiu de la intervenció és restablir l’espai central de la ciutat com un punt de trobada ciutadana alhora que reforçar el paper que té el Passeig en  la vida  quotidiana dels sabadellencs i sabadellenques”.

Per la seva banda el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez, ha afirmat que les obres permetran “tornar a gaudir de l’ombra, el verd i l’aigua, i això que semblava que no es podria fer, resulta que sí que es pot fer”.

Els arbres són l’element més representatiu d’aquesta remodelació. Provisionalment s’han situat al llarg del passeig diverses alzines, en grans testos, perquè el ciutadà -ha dit Fernàndez– “es faci una idea d’on aniran situats els arbres definitivament”.

L’escull per plantar arbres en aquest espai, s’ha superat trobant un sistema que ja s’aplica en diverses ciutats europees, i que consisteix a fer rases per plantar-los, amb un sistema de drenatge que permeti evacuar l’aigua i garantir les condicions de vida de l’arbre.

Els arbres que es plantaran, seran de l’espècia de la Xina (Koelreuteria paniculata), que tenen un creixement ràpid i fan ombra. També es plantaran 5 lledoners. Les obres es faran en diverses fases i començaran el gener del 2019 i acabaran a començament del 2020.

Comentaris
To Top