Publicitat
Diners

Rebaixes d’estiu per remuntar les vendes

Una dona mira l’aparador d’una botiga al centre de Sabadell, amb cartells de rebaixes
Una dona mira l’aparador d’una botiga al centre de Sabadell, amb cartells de rebaixes / VICTÒRIA ROVIRA

Rebaixes de fins el 50%. Aquest era el cartell més repetit als aparadors de les botigues del centre de Sabadell. La campanya de rebaixes va començar ahir per una bona part de comerços. D’altres, majoritàriament franquícies de grans cadenes, havien començat a principis de juny. En tot cas, demà diumenge és el segon dia festiu de l’any d’obertura comercial.

Els botiguers esperen que aquesta campanya els ajudi a remuntar les vendes, que a causa del mal temps han disminuït aquest any. El president de Sabadell Comerç Centre, Josep Maria Porta, explica que “el mal temps ens ha jugat una mala passada”. En aquest sentit, Porta indica que aquest any no hi ha hagut cap coherència en el comportament dels consumidors. “Ha estat una venda inestable”, subratlla el president dels botiguers del centre de la ciutat, que espera que la campanya d’estiu faci tornar la normalitat a les vendes. De fet, els comerços tenen molt estoc i serà un bon moment per trobar moltes peces a preus rebaixats.

L’Esther, de la botiga Macson, del Passeig, subscriu aquesta percepció. “La venda aquest any està fatal”, assegura. Per això confia que ara amb el bon temps comencin les vendes. Tenen peces rebaixades al 50%, d’altres al 30% i al 20%. En la mateixa, línia s’expressa l’Àngels Gimeno, de la botiga Montse Interiors. “L’hivern s’ha allargat molt”, es queixa aquesta botiguera, que espera amb optimisme la temporada d’estiu amb descomptes de fins el 50%.

Casandra Clemente, de System Action, ha assegurat que aquest any “les vendes han estat molt baixes”. Ho ha comprovat especialment a l’abril i el maig, on el temps no ha acompanyat i les primeres compres d’estiu s’estan fent ara.

A la sabateria Casas ja no donaven abast ahir per atendre els clients. La Rosa explica que, depenent del model, ofereixen descomptes de fins el 35%. En una altra sabateria, Dima, a la Rambla, també estan fent rebaixes de fins el 30%.

Campanya avançada

En botigues de cadenes com Women’secret, de la Rambla, ja s’estaven fent segones rebaixes. Els descomptes aquí ja són del 70%. En aquest establiment de roba íntima van començar a aplicar descomptes el passat 14 de juny. A la botiga Benetton van començar fa una setmana. Algunes peces tenen descomptes de un 50%, encara que gairebé tot el material està al 20%.

El president de Sabadell Comerç Centre recorda que l’entitat ja es va queixar a la directora general de Comerç de la Generalitat pel greuge comparatiu que té el petit comerç respecte les grans cadenes. “Ells comencen abans amb una gran comunicació i, en canvi, el petit comerç només pot posar el cartell a la botiga”, denuncia Porta. D’aquesta manera, els petits botiguers no poden competir en aquestes condicions. “No té cap lògica”, destaca.

En tot cas, s’espera que avui i demà els comerços s’omplin de compradors que busquen les peces als millors preus. De fet, demà serà el segon diumenge festiu d’obertura establert per la Generalitat de Catalunya.

Consells per les rebaixes

1. El preu original
Comproveu que els productes rebaixats mostren el preu original, juntament amb el rebaixat o bé amb el percentatge de les rebaixes

2. La qualitat
Els productes rebaixats han de tenir la mateixa qualitat i garantia que les que tenien a preu no rebaixat. Tampoc han de tenir defectes

3. Els mitjans de pagament
Si la botiga accepta targetes o altres mitjans de pagament de manera habitual, també ho ha de fer en període de rebaixes

4. La politica de canvis
Informeu-vos sobre la política de canvis per evitar sorpreses. La botiga no té l’obligació d’acceptar-los si el producte està en bon estat

Publicitat
Comentaris
To Top