Publicitat
Ciutat

Unitat pel Canvi es revolta contra els alcaldes: “Serracant continua massa pendent del procés i de la seva projecció personal”

Dimiteix el portaveu del govern, Joan Berlanga

Juli Fernández, Maties Serracant i Joan Berlanga, durant l'Audiència Pública de dilluns / ÓSCAR ESPINOSA

Unitat pel Canvi (UpC), un dels quatre puntals de l’actual govern quadripartit, es gira contra els alcaldes. En un comunicat que han fet arribar aquest matí als mitjans, UpC assegura que des del partit es troben “decebuts” per com han portat les regnes l’actual batlle, Maties Serracant, i el seu predecessor al càrrec, Juli Fernàndez. Consideren que Serracant “com l’alcalde anterior, continua massa pendent de l’agenda del procés i de la seva projecció personal”.

La conseqüència d’això -segons es llegeix al document- és “que les funcions més estretament vinculades a l’alcaldia, com són la coordinació del govern i la mirada global de ciutat, es veuen minvades”. UpC remata dient que durant aquests tres anys els alcaldes “no han treballat suficientment ni la cohesió interna ni la coherència de l’obra de govern en el seu conjunt”. Un dels membres de la coordinadora d’Unitat pel Canvi, Joan Carles Torres, ha explicat al D.S. que “la nostra intenció no és trencar res sinó donar un toc d’atenció en positiu“, i ha assegurat que “la responsabilitat de l’alcaldia és tenir una mirada global de ciutat i treballar per facilitar o millorar la coordinació entre les diferents àrees del govern municipal”, on no creu que s’hi estigui posant tot l’esforç que caldria. Torres ha afegit que la ciutadania es mereix “que fem més i millor” i assegura que aquest és l’objectiu de cara a l’últim any -queden poc més de 9 mesos per les eleccions-.

Menyspreu a Joan Berlanga

A la crítica al personalisme d’aquests dos, UpC afegeix el fet que fa un any, durant el relleu a l’alcaldia de la ciutat, es va excloure de l’alcaldia el seu candidat -l’actual 1r tinent d’alcalde i regidor d’Educació i Sostenibilitat, Joan Berlanga-. “Ell és qui té més suport popular del govern”, apunta el comunicat, en referència al fet que -dels quatre grups de govern- UpC va ser qui va treure més vots a les eleccions municipals del 2015, només per darrere del PSC.

Per tot això, el comunicat acaba dient que les seves queixes han estat traslladades a l’alcalde en privat, però que no han estat ateses. Per això -continuen-, “ateses aquestes circumstàncies i la manca de reacció de l’alcalde davant dels nostres plantejaments de millora”, des d’UpC renuncien a exercir al paper de portaveu de govern, que Berlanga venia fent fins ara.

Publicitat
Comentaris
To Top