Vallès

Augmenten les sol·licituds de beques menjador al Vallès

El Consell Comarcal ha rebut més de 18.700 peticions

El menjador de l'Escola Amadeu Vives, en una imatge d'arxiu / LLUÍS FRANCO

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha registrat un total de 18.720 sol·licituds de beques menjador per al pròxim curs. 839 peticions més que en el període anterior. La convocatòria per demanar els ajuts individuals de menjador ja està tancada, però tornarà a obrir-se un cop iniciat el curs i restarà oberta fins a la fi de les classes. Per aquesta raó, indiquen des del Consell Comarcal, és probable que la xifra final de peticions augmenti.

De moment, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya no ha comunicat l'assignació de les beques, però s'espera que ho faci a finals d'aquest mes de juliol. Serà llavors que el Consell Comarcal comunicarà als ajuntaments el nombre d'aportacions i aquests es posaran en contacte amb les famílies.

Publicitat

Més vulnerabilitat

Segons recull una nota de premsa difosa pel Consell Comarcal, el seu president, Ignasi Giménez, va explicar al dijous al Ple de la institució que "des del 2015-2016, cada curs ha incrementat el nombre de sol·licituds inicials [abans d'estiu] amb una mitjana d’unes 900 per any, arribant alguns anys fins a un increment de 1.100 peticions". "Una vegada més, estem davant un augment del nombre de sol·licituds de beques i per tant comprovem, de nou, que la situació de moltes famílies de la comarca és de vulnerabilitat", ha reblat Giménez.

El curs 2017-2018 ha finalitzat amb un total de 19.478 beques atorgades, mentre que el nombre de sol·licituds inicials –ara fa un any- era de 17.881. La diferència entre l’inici i el final de curs es deu al fet que la convocatòria resti oberta permanentment i al llarg del curs, a través dels Serveis Socials dels ajuntaments, les famílies puguin demanar l’ajut per aquest concepte.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top