Ciutat

L’empresa CatH2O fumiga gratuïtament el bloc d’Espronceda

Les xinxes es trobaven amagades al sistema elèctric i sortien dels endolls a grans quantitats

Dos operaris fumigant un pis del bloc 8 del carrer Cosidores / lluís franco

L’empresa CATH2O, especialitzada en control de plagues, s’ha ofert per fumigar gratuïtament els pisos d’Espronceda afectats per les xinxes. “Conec els veïns, sóc del barri i sóc conscient que molts d’ells no ho poden pagar”, explica Javier Olivares, propietari de l’empresa. L’empresa calcula que la fumigació oscil·laria entre els 600 i els 1.000 euros, tot i que només cobrarà el preu dels productes emprats.

La primera fumigació s’ha dut a terme aquest dimarts al matí i els professionals han explicat que les xinxes es trobaven amagades al sistema elèctric i sortien dels endolls a grans quantitats. Una de les veïnes afectades per la plaga, la Meritxell Moreno, ha alertat que “les xinxes estaven escampades per tot l’edifici i corrent per l’escala”.

Moreno critica que “l’Ajuntament no se n’està fent el càrrec suficient” i que “els veïns hem de pagar els fumigadors i més endavant, segons la renda, potser tornaran els diners”. Ino García, presidenta del bloc de pisos afectats, explica que “es tracta d’un bloc humil i la situació econòmica d’alguns veïns els hi fa impossible afrontar una derrama com aquesta”. Els veïns hauran de fer-se càrrec no només dels productes de fumigació, sinó que també hauran de comprar nou mobiliari.

Durant tot el matí els veïns han estat buidant les seves vivendes i deixant mobles, vaixella, roba, joguines i altres estris al carrer, a l’espera que els serveis de neteja, degudament informats, es portessin els objectes infestats. “Estem llençant tota la nostra vida en un matí, ens sentim sols i no sabem què passarà”, lamenten els veïns. Pel moment, les famílies porten gairebé dues setmanes vivint a casa de familiars propers i preveuen, com a mínim, 15 dies més, que és quan es produirà la segona fumigació.

Un operari baixa per l’escala del bloc 8 del carrer de les Cosidores / LLUÍS FRANCO

“Som cinc persones i estem vivint a casa de la meva germana, que són cinc més”, explica la Pepi, la primera veïna que va alertar sobre la presència de xinxes a l’edifici. El seu cas és diferent de la resta. El pis de la Pepi ja ha estat fumigat dos cops i està pràcticament net de xinxes. Tot i això, continuarà a casa de la seva germana fins que l’edifici estigui completament lliure de plagues.

L’alcalde de Sabadell Maties Serracant diu que “en tot moment hem estat i estarem al costat de les famílies afectades, donant suport i assessorament en tot el procés”; i afegeix que “s’analitzarà cada cas de forma individualitzada i per cada família trobarem la solució més adequada per solucionar el problema, ningú ha de patir per això.”

Durant la reunió d’ahir entre el consistori i representants de l’associació de veïns es van repartir els cartells que l’Ajuntament ha editat i que contenen les recomanacions a la ciutadania sobre com actuar en cas de tenir xinxes a casa. I també es van donar adhesius per col·locar en mobles i trastos vells deixats a la via pública perquè els reculli l’empresa encarregada de la neteja i sobretot cal evitar que els agafin persones que els vulguin reutilitzar.

La Pepi ha alertat que “unes veïnes de l’edifici del costat es van emportar la primera tongada de mobles infestats que vaig deixar a la via pública” i explica que “ja estan sortint nous casos de plagues a aquest edifici”.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top