Diners

La Cambra ajuda les empreses a estalviar mig milió d’euros en les factures de la llum

Un comptador de la llum digitalitzat / CEDIDA

La Cambra de Comerç de Sabadell i la de Terrassa han aconseguit que les empreses del Vallès Occidental estalviïn un total de mig milió d’euros en les seves factures de la llum. Aquesta xifra s’extreu del balanç que han realitzat les cambres dels últims quatre anys de la convocatòria energètica.

Cada any les dues cambres duen a terme un procés de selecció d’empreses comercialitzadores d’energia. L’objectiu d’aquesta iniciativa pionera és oferir les millors condicions d’estalvi en l’electricitat. Des del 2014, s’han gestionat contractes d’electricitat per volar superior als 30GWh, en termes de consum, que representen una facturació superior a 3 milions d’euros. Gairebé totes les empreses adherides a aquest servei van renovar-lo. Segons les dades de la Cambra de Comerç de Sabadell, gairebé el 90% de les empreses que van signar els preus assolits durant les edicions anteriors han tornat a firmar.

Estalvis de fins al 30%

Les empreses que s’han adherit a aquest programa han assolit estalvis de fins al 30% en alguns contractes. Les cambres de comerç ofereixen la possibilitat a les companyies interessades que demanin un càlcul de l’estalvi potencial en cas que volguessin contractar aquest servei.

En el concurs que han fet la Cambra de Sabadell i Terrassa la guanyadora ha estat Conecta2 Energia. Aquesta empresa mantindrà la seva oferta de preus fins al 31 d’agost. Segons l’entitat cameral, aquesta oferta és “especialment interessant”, ja que el mercat majorista (OMIE) i, especialment, el mercat de futurs (OMIP) per a l’energia elèctrica s’ha encarit de manera important en els últims mesos. Per aquest motiu, està previst que moltes comercialitzadores incrementin el preu de la llum.

Els avantatges que ofereix aquesta oferta, que està garantida per la Cambra de Comerç de Sabadell, són que els preus són fixos durant 12 mesos i l’optimització de la potència contractada, sense marges addicionals i bonificació del 15% per a les lectures de maxímetre inferiors al 85% de la potència contractada. També es pot fer una revisió de les penalitzacions d’energia reactiva si és procedent.

Comentaris
To Top