Diners

La Cambra impulsa la internacionalització

La informació del programa Xpande es pot trobar a la pàgina web de la Cambra de Sabadell / CEDIDA

La Cambra de Comerç de Sabadell obrirà el pròxim dilluns el registre de sol·licituds per inscriure’s en els programes d’impuls de la internacionalització Xpande i Xpande Digital. Aquesta iniciativa està cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), per la Cambra de Comerç de Sabadell, ACCIÓ Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i per la Cambra de Comerç d’Espanya.

Xpande està adreçat a Pimes que volen començar a exportar i altres que ja tenen experiència internacional però que volen ampliar mercats. Xpande Digital és per a aquelles empreses que volen créixer amb una estratègia internacional a Internet. En una primera fase, dos tècnics assessors ajuden els empresaris a fer una selecció dels mercats i mostren com accedir-hi. Aquesta part està completament subvencionada. La segona fase pretén posar a la pràctica aquests coneixements sobre estratègia internacional. Aquesta quantia està subvencionada amb un 40% de les despeses. Això sí, amb un topall de 9.000 euros en el cas del programa Xpande i 4.000 en l’Xpande Digital.

La Cambra de Sabadell té tres places disponibles per a l’Xpande i vuit per a l’Xpande Digital.

“Són programes molt atractius per a les Pimes”

La Cambra de Comerç de Sabadell ja va fer a finals de juny una sessió informativa per difondre aquests programes. També s’ha posat en contacte amb les empreses que es van quedar fora l’any passat. “Són programes molt atractius per a les Pimes”, explica Beatriz Melgar, especialista en Desenvolupament de Negoci Internacional de la Cambra, que afegeix que “ajudem les empreses a impulsar l’estratègia internacional”. La convocatòria es tanca el 14 de setembre, però el més probable és que el mateix dia de l’obertura ja s’acabin exhaurint les places. En aquest sentit, Melgar posa en relleu que el benefici que suposa per a les empreses que volen tenir presència internacional és poder-se estalviar despeses. Per exemple, si en la primera fase s’arriba a la conclusió que la millor estratègia és participar en una fira sectorial en un país, Xpande inclou la subvenció per al lloguer de l’espai, la decoració i el material promocional, entre altres. També es cobreixen les despeses per a viatges de prospecció, el registre de patents, i fins i tot, desfilades.

Comentaris
To Top