Ciutat

ERC fa responsable a Ciutadans “de qualsevol acte de violència” relacionat amb els símbols al carrer

Els independentistes consideren el partit taronja “els clars instigadors i promotors d’un clima de confrontació i violència”

Un pas de zebra de Sabadell, pintat amb una estelada / P. J. A.

La secció sabadellenca d’Esquerra Republicana de Catalunya ha emès aquest dilluns un comunicat en el qual ha carregat contra Ciutadans per haver mobilitzat els seus simpatitzants “per arrencar i fer desaparèixer tots els elements que hi ha en solidaritat amb els presos i les preses polítiques i les seves famílies i la reivindicació perquè siguin alliberats”. ERC considera “inacceptable i d’una greu i enorme irresponsabilitat” que Cs opti per aquesta postura i exigeix als seus líders que “rectifiquin immediatament i que “reflexionin sobre si promoure aquest tipus de campanyes és la millor via per garantir la pacífica convivència entre tots els veïns i veïnes a la nostra ciutat i país”.

El partit independentista ha assegurat també que, des de la seva organització, fan “responsables de qualsevol acte de violència que passi a la ciutat de Sabadell, protagonitzat per aquests grups, al partit Ciudadanos i als seus representants locals, per ser els clars instigadors i promotors d’un clima de confrontació i violència que evidentment no desitgem, sinó que reprovem i condemnem”. “És inadmissible que el partit Ciudadanos doni suport i incentivi actituds violentes i incíviques, i aplaudeixi persones i grups que actuen contra la llibertat i la democràcia impunement, i en alguns casos utilitzant fins i tot la intimidació i la violència física“, indica el partit.

La posició de Cs

El grup municipal de Ciutadans va exigir la setmana passada a l’Ajuntament que retirés els “símbols partidistes” dels espais i edificis públics. El partit taronja va exigir que s’eliminessin les estelades, pancartes, creus, murals, llaços grocs o qualsevol altre símbol que es pugui considerar partidista. Segons va indicar llavors el portaveu del partit, José Luis Fernández, Cs basa la seva demanda en el compliment de la sentència del TSJC sobre “l’objectivitat i neutralitat constitucional” per part de les administracions.

El portaveu també va reclamar que es revisés “qualsevol actuació política que hagi permès la indeguda col·locació de símbols partidistes a l’espai públic“. Fernández a més, va plantejar la possibilitat de condemnes al consistori per “infracció del principi de neutralitat política”. Aquesta sanció, segons Fernández, l’hauria d’assumir l’equip de govern actual, i no els pressupostos municipals.

Comentaris
To Top