Ciutat

GRÀFICS: Així s’ha enlairat l’aeroport de Sabadell

L’aeroport de Sabadell recupera cotes i deixa enrere els registres dels pitjors moments de la crisi econòmica. Després de registrar un mes de juliol a l’alça, es confirma la tendència ascendent del que és un dels principals aeroports no comercials del país. Fent un repàs a la sèrie històrica, a partir de les dades facilitades per la gestora Aena, s’aprecia que s’ha deixat enrere el mínim registrat el febrer de 2013 (amb 1.631 operacions) però que queda camí per recórrer.

Els 3.886 vols registrats aquest juliol encara no són equiparables a les xifres registrades en aquest mes abans de la recessió. El juliol de 2007 és manté com el millor mes de la darrera dècada, amb 6.254 operacions. En termes anuals, la despuntada més alta va ser el 2006, amb 61.195 vols, mentre que l’any més fluix ha estat 2011, amb 33.395 operacions.

Dades d’operacions des de gener de 2004. Les xifres d’usuaris figuren des del setembre de 2012. / Font: AENA

Tradicionalment, el de Sabadell ha estat un aeroport de tendència estacional amb grans puntes als mesos de primavera i estiu, entre els mesos de maig i d’agost. La seva activitat més important està fonamentada en l’àmbit de la formació i les proves aeronàutiques i també és la seu de l’Aeroclub de Barcelona-Sabadell.

Per sobre de Reus i Girona

Sabadell registra més operacions que els dos aeroports comercials més importants de Catalunya després del de Barcelona-El Prat (Girona i Reus). Sense anar més lluny, el 2017 l’aeroport sabadellenc va registrar 47.260 operacions, més que la suma del gironí i del reusenc (19.252 i 16.023 vols), que no han experimentat la recuperació de l’aeroport de Sabadell.

Comentaris
To Top