Ciutat

Primer dia de ‘Petó i adeu’ amb normalitat

Els canvis en la mobilitat al Centre, el ‘petó i adeu’ i les noves pilones s’han posat a prova

Un agent adverteix un conductor al carrer de l'Estrella / A.P.

El primer dia amb els canvis de mobilitat al voltant de les escoles del centre de Sabadell s’ha viscut amb normalitat. En la majoria d’escoles s’han vist petites cues, però res que sortís del que és habitual. En altres centres, també s’ha vist menys cua del que els pares estaven acostumats.

Tot això, s’ha vist acompanyat per una gran quantitat de policies a totes les escoles que recordaven el funcionament de les noves zones com la del ‘Petó i adeu’ i agilitzaven les accions dels pares que aparcaven a la zona. En algunes zones també s’han col·locat pilones per evitar que alguns dels pares s’aparquessin sobre la vorera.

Des del Diari de Sabadell hem fet un seguiment dels diferents punts que han patit més canvis, com també de la línia L5 de bus que passa pel carrer Coromines tocant a l’Escola Pia i que habitualment pateix alguna retenció. Aquí fem un recull del seguiment que s’ha fet aquest matí.

Escola Pia

Escola Sagrada Família

Escola del Carme

Escola Sant Francesc

Línia L5

Crítiques del PSC

Davant aquesta mesura, el PSC denuncia “la discriminació dels barris”. Per a Pol Gibert -primer secretari del partit a la ciutat-, “sembla ser que per a aquest govern només els alumnes que estudien en les escoles del Centre necessiten d’aquestes mesures de seguretat, perquè no s’han aplicat a cap escola de cap altre barri de la ciutat”. Malgrat aquestes crítiques, l’Ajuntament ha advertit des del primer dia que es tracta d’una prova pilot i que està previst estendre-la a la resta de Sabadell.

Per altra banda, els socialistes denuncien que encara hi ha projectes en obres o sense concretar, com és el cas dels edificis de l’escola Virolet i l’IES Arraona a Can Llong: “un any més, els alumnes han començat les classes en els barracons”, afegeix Gibert.

Comentaris
To Top