Publicitat
Ciutat

L'Ajuntament comprarà 3.822 metres quadrats de l'Artèxtil protegit

El tinent d'alcalde Juli Fernàndez ha anunciat que el consistori adquirirà 3.822 metres quadrats de l'edifici

Vista aèria de la fàbrica Artèxtil, amb part del terrat i l'embigat ja enderrocat, aquest dimecres / ÓSCAR ESPINOSA

En els pròxims dies l'Ajuntament de Sabadell comprarà fins a 3.822 metres quadrats més de l'antiga fàbrica de l'Artèxtil, adquirint així el 100% de la part protegida de l'edifici. Aquesta nova compra se sumarà als 4.502 m2 que ja té el consistori en cessió urbanística. Els 10.182 m2 totals suposen un 71,6% del terreny de l'Artèxtil.

Està previst que l'espai es destini a l'ús ciutadà, respectant i protegint els elements patrimonials del recinte. Aquesta compra arriba després que el 2016 s'aprovés un Pla especial de protecció dels béns arqueològics, ambientals i arquitectònics de Sabadell, fet que va fer que la meitat del sud del recinte quedés afectada. Tot i això, les naus que són propietat de Solvia seguiran sent enderrocades en els propers dies.

Amb aquesta nova adquisició l'Ajuntament comptarà amb un 71% del total del terreny. A la part d'Espai Lliure hi haurà una separació entre els futurs blocs de pisos, mentre que a la part protegida es mantindrà l'equipament actual:

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top