ARA A PORTADA
L'Astronòmica arrenca les seves conferències amb astrobiologia i nanosatèlits

- El temps: sol durant tot el dia
Publicat el 18 de setembre de 2018 a les 16:32
Actualitzat el 19 de setembre de 2018 a les 11:17
El cicle de conferències del nou curs de l'Agrupació Astronòmica de Sabadell arrenca aquest dimecres 19 amb una ponència sobre l'origen de la vida a la Terra. La xerrada -titulada Los primeros tiempos de nuestro planeta i impartida per Francesc Lozano- inaugura la temporada 2018-19 de trobades didàctiques a l'entitat: cada dimecres no festiu, a les 20:00h, l'Astronòmica donarà la benvinguda a un expert que introduirà al públic en un dels temes candents de l'actualitat científica.
La primera conferència -ja introduïda- girarà al voltant de l'astrobiologia: l'estudi dels paràmetres que permeten el desenvolupament de la vida a un planeta. En concret, Lozano portarà els visitants per un viatge en el temps "fins a l'albada del planeta més singular de tots els que coneixem fins ara: el nostre", explica una de les organitzadores del cicle, Florence Libotte. Aquest trajecte anirà de les primeres petjades de vida a la Terra passant -diu la sinopsi oficial- al domini de les Arquees, l'aparició de les Eubactèries o els misteris de Rodinia.
L'encarregat d'aquesta xerrada, a més, oferirà cada dimarts del 25 de setembre al 23 d'octubre un curs sobre la disciplina de l'astrobiologia. Serà tots els dimarts entre aquests dies, de 20:00h a 21:30h. "En aquest curs -resa la explicació oficial- veurem què és la astrobiologia, els seus últims estudis i descobriments, així com un anàlisi de la possible vida en el Sistema Solar i en alguns exoplanetes".
"A l'Astronòmica també tornem al cole", bromeja Libotte. Totes les conferències del cicle són gratuïtes i -seguint la novetat introduïda l'any passat- es podran seguir per streaming en directe, a travès del seu portal web. El calendari de conferències del primer trimestre ja està finalitzat i es pot consultar aquí: entre els temes tractats en posteriors sessions en destaquen els 50 anys de l'Apolo 8, el descobriment d'un llac subglacial a Mart o -dimecres vinent, el 26- les conseqüències de la democratització de l'espai pels nanosatèlits.
Notícies recomenades
-
Cultura i oci 'Pirates del Carib' estrenarà la temporada del Teatre Sant Vicenç
-
Cultura i oci Pere Arquillué, Jaume Madaula i Martita de Graná: tot el que sabem de la temporada cultural de tardor
-
Cultura i oci Un grup de música balcànica amb milions de seguidors aterra a Sabadell
-
Cultura i oci El cervell darrere l’èxit de Dagoll Dagom
-
Cultura i oci Mercè Martínez i Ivan Clemente, a ‘Tots els nens creixen'
-
Cultura i oci El Fresc 25 tanca amb un 88% d’ocupació, sis espectacles exhaurits i el doble d’abonaments que l’any passat