Oci i cultura

5 claus per viure el Dia de l’Asteroide amb l’Astronòmica

Cada 30 de juny, una jornada especial apropa la seva òrbita a la Terra. Any rere any, amb el començament de l’estiu es commemora el Dia Internacional de l’Asteroide… i des de l’Astronòmica de Sabadell no es volen perdre la oportunitat de celebrar-ho com cal. “Els asteroides ens permeten comprendre la història del Sistema Solar”, explica la Florence Libotte, membre de l’Astronòmica.

Per fer una ullada a com era el nostre sistema en un estat primitiu, fa 3.000 milions d’anys, la proposta de l’associació per aquest dissabte és una doble conferència. A les 18:00h, les doctores Victoria Cabedo i Safoura Tanbakouei parlaran als assitents de tot el coneixement que es pot extreure dels asteroides.

Per no anar verges a aquesta activitat, però, hem volgut resumir en aquesta infografia cinc claus per introduir-nos al mon d’aquests cossos rocosos:


L’Astronòmica: passió pels cels

“El principal objectiu de l’Astronòmica -explica Libotte- és la divulgació”, tant de cara als  nens -col·laborant amb escoles- com als adults, a partir dels grups d’investigació que tenen dins la casa. Durant el curs escolar, a més, cada dimecres a les 20:00h organitzen conferències amb professionals o experts.

La labor d’aquesta associació d’investigadors amateurs cobra sentit en la seva col·laboració constant amb els centres professionals. “Per manca de temps, moltes vegades ells no poden dedicar-se a algunes observaciones com les que fem aquí”, explica Libotte, i posa d’exemple el grup on participa ella, que segueix un tipus d’estrelles variables que requereixen sessions de tres o quatre hores d’observació.

Entre les descobertes de l’associació hi ha, per exemple, “la nebulosa d’Anna”, que acaba de descobrir el Josep Mª Drudis. “Portava un any treballant en això”, apunta la Libotte, apassionada pels astres i el cel. “Quan faig un passeig per la nit i miro els estels -explica-, tot agafa el seu veritable sentit: totes les preocupacions es relativitzen en comparació amb les velocitats astronòmiques de l’Univers”.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top