Oci i cultura

Sabadell Negre, el primer festival de novel·la negra de la ciutat

El 5 i 6 d’octubre es celebrarà el festival de la mà de La Llar del Llibre i les Dames del Crim

El pròxim 5 i 6 d’cotubre La Llar del Llibre celebrarà el primer festival de novel·la negra de Sabadell amb Sabadell Negre. Durant aquests dos dies s’organitzaran diferents activitats, xerrades i presentacions entorn la novel·la negra al centre de la ciutat. La idea d’organitzar aquest festival va sorgir de la mà del club de lectura de novel·la negre que està en actiu des del 2015. Dues de les seves membres més actives: Lídia Urrutia i Mònica Baraut, anomenades Les Dames del Crim, són les encarregades de conduir i organitzar el festival juntament amb La Llar del Llibre. El festival també ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament i també de l’escola de disseny ESDI, ja que alguns dels seus alumnes han participat en el concurs per dissenyar el cartell del festival. Finalment, la guanyadora va ser Gemma Estadella, amb un disseny molt sobri però molt representatiu de la temàtica. A més, el festival també comptarà amb altres espais on organitzar activitats com per exemple el carrer de Jesus on el pròxim dissabte dia 6 es cometrà un crim que tothom qui vulgui es podrà acostar a resoldre-ho, o també el Museu d’Història on s’organitzaran diverses xerrades i activitats.

Tot i començar el pròxim divendres dia 5, Sabadell Negre donarà el tret de sortida el dia 4 amb l’actuació del saxofonista Dani Nel·lo amb el pianista Fer Tejero que presentaran ‘Un Saxo Negre’, un espectacle de format íntim que recuperarà el soul i jazz més clàssic i present en la novel·la negra.

Al Llarg dels dos dies de festival hi haurà activitats com el club de lectura juvenil del llibre ‘Desconeguts’ de David Lozano que es farà el divendres 5 d’octubre a les 6 de la tarda. I el club de lectura infantil amb Anna Cabeza amb la lectura de llibre ‘El misteri de la tifa abandonada’.

Durant els dos dies, a més, també es podrà veure l’exposició fotogràfica ‘Pedrolo revela negre’, on es farà un repàs de la visió de Pedrolo de la novel·la negra.

A més també hi haurà activitats complementaries a les biblioteques de Sabadell amb mostres de còmics, llibres i cinema o la lectura de contes el pròxim dimarts 25 de setembre.

Comentaris
To Top