Publicitat
Ciutat

Maria de la Pau Trayner i la fundació AGI, els guardonats en el 7è memorial Àlex Seglers

Maria de la Pau Trayner, mestre de les Escolàpies i activista pels drets de la dona, ha estat guardonada / VICTÒRIA ROVIRA

Avui ha tingut lloc el 7è memorial Àlex Seglers, que té per objecte reconèixer la tasca feta per individuals o entitats que promocionen valors de convivència a Catalunya com la cohesió social i el diàleg. Enguany, coincidint amb la celebració del 70 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, els guardonats han estat Maria de la Pau Trayner, mestre de les Escolàpies i activista pels drets de la dona, drets universals, i la fundació privada AGI, que treballa en els àmbits de prevenció dels col·lectius i persones vulnerables o en risc d’exclusió.

L’acte ha comptat amb la presència de Míriam Ferràndiz, regidora de Drets Civils i Gènere, i amb l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant. La regidora ha reconegut la tasca dels guardonats i ha manifestat que “la societat ha d’estar compromesa amb l’ètica i el diàleg”. Serracant ha volgut destacar que “la diversitat és riquesa” i que Sabadell “és una ciutat acollidora històricament”. Ha manifestat també que “des del consistori ens fa il·lusió que el memorial es tenyeixi de dona i es visibilitzi la seva tasca”.

Rosa Maria Garriga, presidenta de la Fundació Privada AGI, ha destacat que “és un honor formar part del col·lectiu que han estat guardonats en aquests premis, entre les que es troben personalitats molt reconegudes com per exemple Arcadi Oliveres”. Garriga ha destacat que Sabadell és un dels primers municipis a posar en marxa un programa d’atenció a la dona i ha expressat la seva “gran satisfacció” de rebre el guardó del municipi que la va veure néixer.

Maria de la Pau Trayner ha valorat que “Sabadell sap transmetre tot el bagatge ètic del memorial” i ha reconegut que es va convertir en una nova persona després del seu pas per Sabadell. “Jo he ensenyat, però més m’han ensenyat les meves alumnes”.

El Memorial commemora Àlex Seglers, un referent en la defensa de la llibertat religiosa i de pensament, del diàleg i dels valors de convivència. Enguany s’han lliurat plats tornejats per la ceramista Maria Bosch i pintats per l’Assumpció Oristrell.

Publicitat
Comentaris
To Top