El Sabadell cau golejat a Vila-real i agreuja la seva situació (4-1)

La reacció de la segona part no serveix per evitar una nova desfeta

Manuel Gato va fregar el 2-2 un minut abans del 3-1/Ll. Franco

Desfeta. Lluny de refer-se, el Sabadell es va veure clarament superat per un Vila-real B que va demostrar la seva gran qualitat tècnica i també va aprofitar les enormes carències defensives arlequinades. Va haver-hi uns minuts d’esperança amb el 2-1 d’Arturo a l’inici de la segona part, però el tercer gol local va estroncar la reacció i al final va caure el quart gol.

Valentín va tornar al lateral esquerre i Pedro Capó va acompanyar a Ángel Martínez en el doble pivot. Això va permetre a Adri Cuevas jugar una mica més avançat per ajudar a Gato (un altre de les novetats en l’onze) i Néstor en la construcció del contracop. Però el Sabadell es va quedar a mig camí. Va controlar relativament bé el partit durant els primers 25 minuts. Només va concedir un remat acrobàtic d’Akale que va aturar en dos temps Roberto De fet, seria tot un avís per part de l’hàbil davanter camerunès del filial groguet.

Una inoportuna relliscada de Valentín va significar l’inici de la desfeta. Samu va conduir la contra i va deixar en safata el remat a Akale davant Roberto. L’1-0 potser no feia justícia i fins i tot es va produir quan el Sabadell havia ensenyat les orelles en atac amb un parell d’arribades. Un xut d’Adri Cuevas el va desviar un defensa in-extremis. Molt poquet balanç ofensiu. L’últim quart es va convertir en un petit calvari pel conjunt de Seligrat. Una altra incomprensible errada defensiva va permetre a Akale batre, de nou, a Roberto el minuto 38. Apuntava a desastre en el descans.

Però el futbol pot canviar en un instant. Això va passar en el primer minut de la represa. Un córner llançat per Néstor va trobar el remat de Gato (acció assajada) i el rebuig defectuós del porter Diego el va aprofitar Arturo per escurçar diferències i estrenar-se aquesta temporada. Un gol d’oportunisme. En aquesta segona meitat va entrar Josu per Adri Cuevas i el 2-1 va reactivar al conjunt arlequinat que va fregar l’empat en un gran xut de Gato que va sortir a prop de l’escaire.

Però aquest Sabadell està renyit amb la sort aquesta temporada. Del possible 2-2 es va passar al 3-1 en l’acció següent quan el lateral Andrei va arribar fins a l’àrea amb facilitat i va superar a Roberto. No es va rendir el Sabadell i fins i tot va demanar un penal a Edgar, però el marcador ja era una muntanya. Felipe va entrar com a últim recurs passant Josu al lateral esquerre. El partit estava trencat i amb deu per l’absurda expulsió de Nico (per llençar aigua al físio local) va arribar l’estocada amb el 4-1 definitiu. La situació és molt delicada i caldrà una reacció immediata davant l’Espanyol la pròxima jornada a la Creu Alta.

Vila-rreal B: Diego; Andrei, Quintillà, Roger, Carlos, Ramón, Akale (Lomotey, m. 63), Manu, Rubén, Simón (Mario, m. 63) i Samu.

Sabadell: Roberto; Óscar Rubio, Aleix Coch, Nico, Valentín (Edgar, m. 64), Ángel Martínez, Gato, Adri Cuevas (Josu, m. 45), Arturo, Pedro Capó i Néstor Querol (Felipe, m. 75).

Àrbitre: Carlos Aranda Anqula (Comitè aragonès). Grogues: Ramón, Nico (2, vermella en el m. 84).

Gols: 1-0, min. 28: Akale; 2-0, min. 38: Akale; 2-1, min. 46: Arturo; 3-1, min. 46: Andrei; 4-1, min. 90: Mario.

Incidències: Uns 400 espectadors en el Mini Estadi groguet, amb una vintena de seguidors sabadellencs.

Podeu llegir les reaccions del president Calzada i el tècnic Seligrat en aquest enllaç