Ciutat

La Ronda Nord, per Colobrers o pel bosc de Can Deu?

L’Ajuntament de Sabadell té sobre la taula dos traçats per decidir com vol ampliar la connexió amb Castellar

La carretera de Castellar amb Colobrers al fons / Óscar Espinosa

Sabadell fa temps que malda per tenir unes rondes que circumval·lin la ciutat per facilitar el trànsit nord-sud per descongestionar les vies internes de la ciutat. Fa pocs anys es va construir la Ronda Oest (C-58C), però que acaba a l’altura de l’Avinguda Matadepera abruptament. Aquesta ronda agafaria tot el seu sentit si enllacés amb la B-124 –coneguda com la carretera de Castellar–: la Ronda Nord. Fa temps que alguns partits polítics com ERC en parlen a les seves declaracions públiques com un dels projectes clau de ciutat, ja que permetria alliberar de trànsit la Gran Via i, per tant, poder pacificar-la. Doncs ara, tant la Generalitat com l’Ajuntament de Castellar demanen al govern sabadellenc que “es mulli” entre les dues opcions de traçat que té sobre la taula: per sota el carrer de les Palmeres i enllaçar amb la B-124 pel sud del Torrent de Colobrers, o a través del bosc de Can Deu i enllaçar-la a l’alçada d’Smatsa.

Mapa dels possibles traçats / Elaboració pròpia

En l’edició del D.S. d’aquest cap de setmana aprofundim en aquesta qüestió.

Comentaris
To Top