Oci i cultura

Sabadell Negre tanca una primera edició d’èxit

L'exposició sobre Manuel de Pedrolo / Victòria Rovira

Sabadell Negre ha estat el primer festival de novel·la negra de la ciutat, i aquest dissabte ha arribat al seu final. Des de dijous, els i les amants d’aquest gènere han gaudit de diferents xerrades amb autors, una exposició fotogràfica de Miquel Traveria sobre l’obra de Manuel Pedrolo i d’altres com un joc anomenat “El cas de l’escriptor assassinat”, que consistia en seguir pistes al carrer de Sant Antoni, per resoldre el cas.

L’activitat ha estat organitzada per les Dames del Crim i la Llar del Llibre. Les diferents taules rodones s’han dut a terme al Museu d’Història, on també estava l’exposició fotogràfica de Miquel Traveria. Aquesta última, ha sigut un projecte que es va començar a gestar al juny, i recreava dues de les principals novel·les de Pedrolo a través de fotografies en blanc i negre que donaven el toc fosc de la novel·la negra.

Dijous va inaugurar les jornades el saxofonista Dani Nel·lo amb un concert-col·loqui sobre el jazz i la novel·la negra. I des d’ahir s’han succeït diferents autors com Carlos Zanón o l’andorrana Núria Gras, que han parlat de les seves novel·les o de la ment criminal. L’activitat s’ha tancat avui amb el “Panteó dels Immortals”, un col·loqui a càrrec de l’historiador Josep Lluís Martín Berbols.

Joan Fàbregues, responsable de la Llar del Llibre, valora “molt positivament” l’experiència. “La resposta del públic de Sabadell ha sigut espectacular”, explicava Fàbregues, que ha agraït a les Dames del Crim per haver impulsat aquest projecte.

Comentaris
To Top