Ciutat

Veïns i Ajuntament sumen esforços per la convivència a Can Deu

Veïns i Ajuntament sumen esforços davant els incidents recents al barri

La reunió a la Biblioteca Nord, ahir al vespre / CEDIDA

Després dels incidents d’aquest cap de setmana al barri de Can Deu, els veïns i l’Ajuntament intensificaran el treball conjunt que ja es porta fent, assegura el consistori. Serà en el marc de l’espai d’intervenció comunitària Àgora Nord -una serie de trobades habituals pensades per millorar el clima de convivència al barri i prevenir comportaments incívics.

Ahir al vespre, coincidint amb la reunió habitual de Seguretat i convivència a la Biblioteca del Nord, el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez; entitats i associacions del barri, Mossos i Policia Municipal es van reunir amb aquest tema com a un punt més important de l’ordre del dia. “Fa mesos que treballem per revertir aquesta situació, que malauradament no és nova, ja fa anys”, va explicar Fernàndez al D.S., i va afegir que “dissabte es van sobrepassar els límits” amb l’incident.

En el transcurs de la reunió els responsables dels cossos de seguretat van informar els veïns de les darreres accions efectuades al barri per garantir la seguretat i prevenir accions delictives. En aquest àmbit, es va explicar l’avanç en la línia d’investigació contra presumptes delictes de salut pública.

“Paguem justos per pecadors”

Per la seva part, el president de l’Associació Gitana de Sabadell, Manuel Heredia, reclama que això no serveixi per fomentar l’odi contra els gitanos. Entrevistat ahir pel D.S., Heredia va explicar que “és una pena perquè sempre paguem justos per pecadors”.

“Estem cansats que la gent ens posi a tots al mateix sac”, va criticar Heredia, especialment molest pels comentaris d’aquests dies al carrer i a la manifestació de diumenge de suport als amos del bar. Heredia reivindica que “el que la faci que la pagui, però que no s’atreveixin a la incitació de l’odi perquè això és anticonstitucional”, i s’ofereix a organitzar una resposta democràtica si les acusacions van a més.

Comentaris
To Top