Ciutat

El Parlament rebutja que Juli Fernàndez comparegui per la duplicitat de càrrecs

Juli Fernàndez, en una imatge d'arxiu / Óscar Espinosa

La comissió d’Afers Institucionals del Parlament ha rebutjat que Juli Fernàndez (ERC) doni explicacions pels seus dos càrrecs a petició de Ciutadans. Des del mes de juliol Fernàndez compagina la segona tinença d’alcaldia de Sabadell amb el càrrec de delegat del govern de la Generalitat a Barcelona.

Quan va ser nomenat, Fernàndez va renunciar al sou de regidor per complir amb el codi ètic de l’executiu sabadellenc, i des de l’oposició es van preguntar si podria oferir la dedicació necessària a la ciutat. En declaracions al Diari de Sabadell, Fernàndez va respondre el mes de setembre a Ciutadans que aniria al Parlament perquè “sempre vaig allà on he de ser”.

Des de Cs asseguren que Juli Fernàndez els va assegurar per carta que donaria explicacions, “es posava a disposició”, i ara el portaveu municipal de la formació taronja, Adrián Hernández, creu que Fernàndez “s’ha amagat darrere de les sigles del seu partit per no donar explicacions, incomplint les seves pròpies paraules, en un acte de covardia política”.

El rebuig a la proposta de Ciutadans s’ha aprovat amb els vots d’ERC, Junts per Catalunya i la CUP, l’abstenció d’En Comú Podem, els vots en contra de Cs i PSC i la no assistència del PP a la votació.

Comentaris
To Top