Publicitat
Diners

INTERACTIU DE LA RENDA: Digues on vius i et diré quant guanyes

Quants diners tenen els sabadellencs a les seves butxaques? És Sabadell una ciutat rica o més aviat pobra? En quin punt es troba el Vallès? Són preguntes que ara tenen resposta després que l’Agència Tributària hagi fet pública la declaració de la renda mitjana dels municipis espanyols, una llista que revela grans diferències entre poblacions. Al D.S. hem volgut reflectir-ho mitjançant un mapa de les poblacions vallesanes i un cercador amb els resultats de tots els municipis catalans de més de 1.000 habitants.

Poc menys de quinze quilòmetres separen els municipis de Matadepera i Badia del Vallès Occidental. La proximitat geogràfica no aconsegueix salvar una gran diferència en termes de riquesa: els matadeperencs, els primers de Catalunya amb 54.113 euros bruts de mitjana, més que dupliquen la renda dels badiencs, amb 21.603 euros a les seves butxaques. Aquest abisme és una de les evidències de les grans diferències de nivell de vida de la comarca.

Fés clic per saber els resultats de cada municipi pel que fa la renda per càpita i la seva posició en el rànquing de Catalunya.

Sabadell, la tercera de les grans

La ciutat surt, en termes generals, ben parada del rànquing –realitzat amb dades del 2016–. Amb una renda mitjana bruta de 27.691 euros per habitant, els sabadellencs se situen en la línia dels habitants dels municipis del Vallès Occidental (27.698 euros).

Si la lectura a escala vallesana no resulta prou encoratjadora, ho és més quan es compara Sabadell amb les grans ciutats de Catalunya. D’entre les deu poblacions catalanes amb més de 100.000 habitants, Sabadell obté el bronze: és tercera, només per darrere de Barcelona (36.050 euros bruts per habitant) i Tarragona (29.804). La ciutat queda per sobre de la veïna Terrassa, amb 26.474 euros bruts de mitjana, i de les metropolitanes l’Hospitalet del Llobregat i Santa Coloma de Gramenet.

La contrapartida a aquestes bones xifres és el resultat a escala catalana: la renda dels sabadellencs queda clarament per sota del català mitjà (29.541). D’aquesta manera, la bretxa en la riquesa arriba als 1.850 euros anuals, situa Sabadell en el municipi 138 de Catalunya.

Mitjançant aquest cercador pots consultar la renda mitjana (bruta i neta) de cada municipi català de més de 1.000 habitants, a més del lloc en el rànquing català i espanyol.


Publicitat
Comentaris
To Top