Ciutat

Sabadell ha destinat 270.000 euros a reparar contenidors cremats

Sabadell ha destinat 270.000 euros a reparar contenidors cremats

Berlanga durant la roda de premsa on s'ha presentat la campanya / D.S

L’Ajuntament ha destinat 271.000 euros aquest any a reparar els més de 200 contenidors cremats. Així ho ha exposat el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, durant una roda de premsa celebrada avui per presentar la campanya Sabadell d’ella, teva, nostra. Amb aquest lema s’impulsa la campanya per fomentar el civisme a la ciutat. “Volem una ciutat neta, endreçada i exemplar”, demana el primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga.

Berlanga considera que “l’incivisme és un dels principals problemes de la ciutat” i suposa “un repte comú” en què “ciutadania i institucions juguen un paper important”. Guerrero apunta que és necessari reparar l’espai públic perquè “un espai degradat incita a més vandalisme“, tot i que el preu que es paga per l’incivisme “és molt alt”. Per exemple, aquest any ja s’han destinat 15.000 euros en la repararació de jocs infantils, 7.500 euros en papereres, 140.000 euros en recollir les deixalles abocades a l’espai públic, i 9.400 en la reparació de parcs. A banda del cost econòmic que aquests fets suposen, Guerrero ha destacat “l’impacte que té en el dia a dia dels ciutadans”.

La campanya, impulsada per l’Ajuntament, ha comptat amb la col·laboració de quaranta alumnes de l’escola Illa que han presentat els models ideals de ciutat amb dibuixos i es difondrà per xarxes socials i cartells.

Comentaris
To Top