El Sabadell esgarrapa un bon punt a Cornellà (1-1)

Arturo celebra el gol de l'empat/Ll. Franco

A mitges. Es continua negant la victòria, però el Sabadell ha esgarrapat un punt molt treballat en el Municipal de Cornellà amb el mèrit d’igualar un 1-0 advers. Després d’una primera meitat de màxima igualtat i sense ocasions, el conjunt local s’ha avançat en l’inici de la segona part amb un gol de l’exarlequinat Eloy Gila. La reacció arlequinat ha trobat la recompensa amb l’empat d’Arturo.

Sense sorpreses. El guió ha estat el previst. Joc molt travat amb constants interrupcions i escasses concessions a la galeria. Els dos equips ho tenien molt clar. Ha intentat sorprendre el conjunt local amb uns primers 10 minuts d’empenta i un xut d’Ignasi s’ha perdut fora per poc. Ha estat un miratge. El Sabadell ha sabut col·locar les seves peces per mostrar una gran consistència, clau per tenir opcions en aquest escenari. Adri Cuevas ha estat una de les novetats al mig del camp mentre Gato recuperava la titularitat per banda dreta.

La primera meitat s’ha resumit a una lluita infernal sense perill. Només un xut de Pep Caballé a boca de canó que ha trobat la magnífica resposta de Roberto i un cop de cap d’Aleix Coch que quasi sorprèn el porter Sergio en dues acciones a pilota parada. Poc bagatge per moure el marcador. El principal objectiu semblava mantenir la porteria a zero i esperar l’oportunitat. No ha arribat en cap àrea.

Només un gol podia canviar aquesta dinàmica. I s’ha produït només arrencar la segona part. Com no podia ser d’una altra manera, el seu origen a pilota parada. Córner, rebuig i rematada de l’exarlequinat Eloy Gila a la mitja volta davant la manca de contundència de la defensa arlequinada. L’1-0 a Cornellà no invita a l’optimisme. Els locals han fet un pas enrere mentre Seligrat ha mogut la banqueta amb rapidesa. Ha entrat el jove Pol Ballesteros i Edgar. El Sabadell ha guanyat en possessió i s’ha fet el clar dominador del partit. Ha fregat l’empat en un llançament de falta de Néstor. Bona part de la nombrosa afició sabadellenca ha cantat gol per l’efecte òptic. El premi ha arribat a un quart del final. Arturo ha aprofitat una sortida en fals del porter Sergio i ha connectat una vaselina de cap mortífera.

Ha estat un cop pel Cornellà. Seligrat volia més i ha fet sortir a Antonio Domínguez. Hauria pogut guanyar el Sabadell en un parell d’accions al contracop que no ha culminat. Però també Eloy Gila ha tingut el 2-1 al final trobant-se amb un encertat Roberto. L’empat ha premiat l’esforç encomiable dels dos equips. Pel Sabadell, un bon punt a fora i suma el quart partit sense perdre (10 de 12). Ara toca confirma la bona línia a casa per aspirar a la zona de privilegi.

Els canvis de Seligrat, amb l’entrada de Pol Ballesteros i Edgar, van donar un altre aire. El Sabadell es va fer l’amo i senyor del partit. Va fregar l’empat Néstor en el llançament d’una falta i el premi va arribar en el minut 75 amb un cop de cap d’Arturo davant la sortida en fals del porter Sergio. Un just premi a la intensitat i domini del conjunt arlequinat que fins i tot hauria pogut guanyar en alguna opció de contracop. Al final els 170 seguidors sabaellencs van poder celebrar un resultat positiu en un camp sempre complicat.

Cornellà: Sergio; Roman, Ignasi, Manu Torres (Goldar m. 78), Borja, Fall, Monterde (Leo, m. 35), Pep Caballé, Carlos Esteve (Juan Fernández, m. 81), Agus Medina i Eloy Gila.

Sabadell: Roberto; Óscar Rubio, Aleix Coch, Nico, Josu, Ángel Martínez, Gato (Edgar, m. 58), Adri Cuevas (Pol Ballesteros, m. 51), Arturo, Pedro Capó i Néstor (Antonio Domínguez, m. 84).

Àrbitre: Nicolás Garcelán Docio (comitè valencià). Grogues: Roman, Ignaasi, Manu Torres; Josu, Aleix Coch, Pol

Gols: 1-0, min. 48: Eloy Gila; 1-1, min. 75: Arturo.

Incidències: Uns 800 espectadors en el Municipal de Cornellà, uns 170 arlequinats. Matí plujós i fred.