Ciutat

Trobats amb vida els dos excursionistes de Sabadell perduts al Puigpedrós

Els dos excursionistes sabadellencs perduts al Puigpedrós es troben ja a l’hospital de Puigcerdà

Un membre dels equips de recerca que buscaven els dos excursionistes desapareguts a la Cerdanya / ACN

Els Bombers han trobat amb vida els dos veïns de Sabadell que s’havien perdut dissabte a la tarda al Pirineu, mentre baixaven el Puigpedrós. Segons expliquen des de Bombers, els ha descobert l’helicòpter de la Gendarmerie francesa, que s’ha activat aquest matí sobrevolant la zona francesa de la muntanya. Un cop trobats -a la zona coneguda com el Malforat-, han estat traslladats directament a l’hospital de Puigcerdà.

Segons ha explicat el cap dels Bombers des de Puigcerdà -en declaracions recollides pel diari ARA-, la parella s’havia refugiat en una roca. Això els hauria permès protegir-se del fred, ja que les temperatures aquest cap de setmana han estat de zero graus durant el dia i de menys 6 graus a la nit. Durant aquests dos dies en què han estat desapareguts, han dit els Bombers, els excursionistes s’han anat movent, ja que els han trobat a una distància remarcable del cim.

Dissabte a les 16.33 hores es va rebre l’avís per activar la recerca de dues persones perdudes a Meranges (Cerdanya). Segons la trucada de l’alertant, un home de 57 anys, ell i la seva acompanyant, una dona de 43 anys, s’havien perdut quan baixaven de fer el cim del Puigpedrós i es dirigien cap al refugi de Malniu.

L’home va explicar que tots dos (que tenen veïnatge a Sabadell i realitzaven excursionisme a la zona) duien roba d’abric, menjar i líquids, i que s’havien desorientat en buscar el camí cap al refugi. Immediatament es va posar en marxa tot el dispositiu de recerca, que comptà amb el Grup d’Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat (GRAE), juntament amb diverses dotacions terrestres i la col·laboració dels equips de muntanya dels Mossos d’Esquadra.

Malgrat les inclemències meteorològiques, els efectius van fer la recerca a peu i van rastrejar la zona propera al refugi durant dissabte i diumenge, sense obtenir resposta satisfactòria. Aquest matí s’han renovat les tasques de recerca. Tal com ha informat Bombers, aquest matí s’hi han activat 1 helicòpter i fins a 4 dotacions terrestres.

Aquestes dotacions s’han reunit a les 8 del matí al refugi de Malniu per coordinar i reactivar la cerca. Hi treballaven també efectius del Grup de Recolzament d’Actuacions Especials de muntanya (GRAE), fins a 3 patrulles de seguretat ciutadana de Mossos d’Esquadra i també 3 unitats de muntanya. Agents rurals hi participaven amb 3 efectius.

Comentaris
To Top