DS MOTOR

L’últim Gran Premi

Dani Pedrosa farà els últims revolts com a pilot del Mundial aquest cap de setmana
Dani Pedrosa farà els últims revolts com a pilot del Mundial aquest cap de setmana / REPSOL MEDIA

Punt final. Dani Pedrosa dirà adeu aquest diumenge a disset anys com a pilot oficial del Mundial de motociclisme. Arribat de la mà de l’actual team manager del Repsol Honda i mentor del pilot, Alberto Puig, Pedrosa va debutar l’any 2001 a la categoria de bronze amb la marca de l’ala daurada, la mateixa que l’ha acompanyat en el periple mundial. Després d’una primera temporada d’adaptació, en què va aconseguir el primer podi al circuit Ricardo Tormo –precisament on diumenge deixarà de ser pilot oficial–, no va ser fins a la següent temporada que aconseguiria, amb tan sols setze anys, la primera victòria a la catedral del motociclisme, Assen, seguida de Motegi i València. L’any 2003 va arribar el primer títol mundial per al pilot de Castellar del Vallès, després de guanyar cinc curses. Aquest ceptre li va valdre el reconeixement de l’estructura HRC per fer el salt a la categoria de 250 cc –actualment Moto2–amb divuit anys.

I va ser arribar i moldre. En el seu quart any al Mundial i el primer a la nova categoria, Pedrosa va aconseguir el primer títol mundial després de pujar al calaix més alt del podi en set ocasions i sumar un total de tretze trofeus en les setze curses en què va prendre part. Al següent any, el vigent campió de la categoria va tornar a fer una temporada per emmarcar, sumant vuit victòries, tres d’elles consecutives –Le Mans, Mugello i Montmeló– que li van valdre per convertir-se en bicampió de la categoria i sumar la tercera corona mundial.

Després de fer-se un nom a les categories inferiors, aconseguint tres títols mundials, arribava el moment de la veritat amb el salt a la categoria reina l’any 2006 en què, tot i competir amb grans pilots com el desaparegut Nicky Hayden, Loris Capirbosi o Valentino Rossi, entre d’altres, va ser capaç d’endur-se la victòria en dues ocasions –Shanghai i Donington Park– i acabar en una meritòria cinquena posició. La següent temporada va arribar el primer dels tres subcampionats del món –2007,2010 i 2012–, després de mantenir una lluita frec a frec amb Valentino Rossi. La progressió era ascendent i tot feia preveure que, tard o d’hora, el pilot del Repsol Honda podria aixecar el títol de l’actual MotoGP, però les múltiples lesions al llarg de la seva trajectòria han esvaït les opcions reals de ser campió del món.

Nous reptes

El pilot de trenta-tres anys tancarà aquest diumenge una brillant pàgina en el motociclisme, en el qual haurà aconseguit un total de tres títols de campió del món i tres subcampionats, a més de ser juntament amb el cinc vegades campió del món a la categoria reina, Mike Doohan, el pilot que haurà aconseguit més triomfs amb l’estructura HRC. A partir de la temporada que ve, Pedrosa, tal com va reconèixer en el seu moment en què afirmava que necessitava nous reptes, serà el pilot provador de KTM durant les dues següents temporades (2019 i 2020), un nou rol dins del circ del motociclisme que començarà el febrer a Sepang.

‘MotoGP Legend’

Els tres títols i els tres subcampionats aconseguits en els disset anys en el Mundial han servit perquè Dani Pedrosa sigui designat llegenda de MotoGP i entri a formar part del Hall of Fame, juntament amb 28 pilots més entre els quals destaquen el desaparegut Ángel Nieto o Álex Crivillé. Un reconeixement a l’abast dels pilots que han marcat una època en el motociclisme.

Comentaris
To Top