DS MOTOR

El coronavirus també obliga a variar el calendari del mundial

El circuit de Losail només va acollir les proves de Moto3 i Moto 2

El Mundial de MotoGP tampoc ha quedat exempt del coronavirus. Després d’anunciar-se la cancel·lació del Gran Premi de Losail, la Federació Internacional de Motociclisme, juntament amb DORNA, va decidir fer el mateix amb les següents dues cites a Austin (Estats Units) i Termas de Río Hondo (Argentina), aquestes dues últimes es disputaran el 15 i 22 de novembre.

Un canvi al calendari que provocarà que entre el 27 de setembre i el 29 de novembre s’hagin de disputar fins a vuit grans premis en només deu setmanes recorrent fins a quatre continents –Europa, Àsia, Oceania i Amèrica–. Una veritable odissea per intentar poder fer totes les proves restants. Ara com ara, l’inici del Mundial està previst per al pròxim 3 de maig a Jerez, sempre que el coronavirus ho permeti. Mentrestant, tocarà esperar.

Arenas i Nagashima, triomfadors

Si l’inici del Mundial de MotoGP ja va quedar ajornat abans de la primera cita a Losail, a les categories de Moto3 i Moto2 el coronavirus va donar una petita treva. La coincidència de la disputa dels tests previs a l’inici del campionat en territori qatarià va permetre gaudir de les dues carreres en absoluta normalitat. A Moto3, l’antiga 125cc, va guanyar el català Albert Arenas després de mantenir un duel frec a frec amb McPhee, segon classificat per davant d’Ai Ogura. Amb aquest triomf, el jove pilot de l’ASPAR Team torna a assaborir la victòria després de fer-ho per darrera vegada l’any passat a Tailàndia i el 2018 a França i a Austràlia.

D’altra banda, a Moto2, el triomf va ser per al pilot japonès Tetsuta Nagashima després de culminar una gran remuntada sortint des de la catorzena posició. Un triomf dedicat a Tomizawa, desaparegut ara fa deu anys en un accident. El podi el van completar els italians Baldassarri i Bastianini.

Comentaris
To Top