Ciutat

Es crea una plataforma de suport pels treballadors d’Smatsa afectats per l’ERO

Un grup de sabadellencs s’han reunit aquesta tarda per crear un grup que donarà suport als treballadors afectats per l’ERO

Reunió entre els treballadors afectats per l'ERO i la CGT / cedida

Un grup de sabadellencs s’ha reunit aquesta tarda per crear un grup de suport als treballadors afectats per l’ERO d’Smatsa. L’empresa va anunciar el passat 9 de novembre un procediment d’acomiadament de 43 treballadors, justificant la decisió amb l’aplicació de l’ITF per part de l’Ajuntament. Segons Smatsa, aquest procediment reduiria el contracte en 1,2 milions d’euros. Com D.S. informava aquest divendres, els treballadors iniciaran aquest dilluns els tràmits per fer una vaga.

L’afiliat a la CGT Manuel Quesada ha explicat que el conflicte “és una qüestió de ciutat”. “La responsabilitat única i exclusiva d’aquesta situació és de l’empresa”, explicava Quesada. El grup ha decidit que es faran accions de propaganda i agitació per donar suport als treballadors.

“L’empresa no vol perdre beneficis i vol deixar la ciutat sense el servei i acomiadar els treballadors”, explicava l’afiliat a la CGT. Per ara s’han creat 3 subgrups; un dedicat a les xarxes socials, un altre per crear esdeveniments per guanyar fons pels treballadors i un altre que crearà lemes per les reivindicacions.

Comentaris
To Top