Ciutat

L’encesa de llums ens avança el Nadal

Els llums de Nadal s’han encès aquesta nit amb un acte al Mercat Central

Alumnes de l'escola de dansa en plena escenificació de l'encesa / ÓSCAR ESPINOSA

Des d’aquest divendres nit es poden veure els carrers il·luminats amb l’ornamentació de Nadal. L’encesa de llums es va fer com cada any a la plaça del Mercat Central. El ritual va comptar amb la cantada de nadales a càrrec del Quartet Mèlt. Un quadre escènic de dansa va fer una interpretació simbòlica de l’encesa. Aquesta escenificació va anar a càrrec de l’Escola de Dansa Kym Studio. Al voltant del Mercat també han quedat il·luminats tots els arbres.

L’enllumenat nadalenc compta amb més de 625 elements entre arcs de llum i cortines. Enguany s’han il·luminat un total de 77 carrers, places i equipaments públics. Es tracta de tecnologia LED. Les llums de nadal estaran enceses des de les 6 de la tarda a les 10 del vespre. Els dissabtes s’ampliarà l’horari fins a les 11 de la nit.

Una de les novetats d’enguany és la incorporació de 7 arbres nadalencs situats en diferents punts de la ciutat: a la plaça de Catalunya, la plaça del Farell, la plaça de la Creu de Barberà, el carrer de Serra de Galliners, la plaça del Mil·lenari, la plaça de Còrdova i el vestíbul de l’estació Sabadell la Plaça Major.

Per primer cop s’il·luminarà l’Eix Macià. Un altre element característic de la ciutat, la Torre de l’aigua quedarà il·luminada amb un rètol amb el número 100 en al·lusió al seu centenari.

Fires tradicionals, Tió Gegant i contes de Nadal

Aquestes enceses de diversos punts de la ciutat, coincidiran amb el Tió Gegant al Mercat dels Merinals, que es podrà visitar a partir del 30 de novembre les 17.30 hores. Aquest any hi ha diverses novetats, algunes relacionades amb la Cavalcada de Reis, que des de l’ajuntament encara no ens han volgut avançar. El què si se sap, és que l’Ambaixador i els carters reials, recorreran amb cotxe diversos carrers de la ciutat, d’est a oest, saludant els infants. Aquest any, l’Ambaixador s’instal·larà al jardí de l’Espai Cultural.

Pel que fa a la cavalcada reial i tot el que l’envolta, enguany a Fira Sabadell s’instal·larà el Vapor Reial, on es faran els preparatius per la cavalcada. Els dies 3 i 4 de gener, a partir de les 17 hores estarà obert al públic. La novetat d’aquest any és que la cavalcada sortirà a les 18 hores de la plaça de la Creu de Barberà i acabarà a l’avinguda de les Palmeres.

Algunes activitats són ja tradicionals, com la Fira de Santa Llúcia, que per tercer any consecutiu s’instal·larà a la plaça Sant Roc, del 30 de novembre fins al 23 de desembre. Complementa aquesta oferta firal, la Fira d’Artesans de Nadal de Sabadell (FANSA), al passeig de la plaça Major, del 15 de desembre al 5 de gener. L’1 de gener se celebrarà la Nit de Compres, totes les botigues de la Rambla romandran obertes fins a les 11 de la nit.

Una altra protagonista del programa de Nadal és el conte “Nit de Reis a Sabadell”, que juntament amb els fanalets dóna fil argumental a totes les activitats nadalenques. Aquest any se n’ha fet una reedició, amb noves il·lustracions del Col·lectiu Bafarada. Es repartirà per les escoles, biblioteques i al Parc de Nadal. Al Casal Pere Quart es podran veure els dibuixos d’aquest conte, des de l’11 de desembre al 18 de desembre. El conte s’acompanya del fanalet, dissenyat pels alumnes de l’ESDI i que els nens i nenes portaran encès a la Cavalcada de Reis.

Enguany es consoliden un dels espais infantils, El Parc de Nadal que s’instal·larà a la plaça Dr. Robert del 21 de desembre al 4 de gener. Hi haurà tallers i espectacles per als Infants de la ciutat. Aquesta oferta arribarà fins a la plaça del Pi.

Un altre element bàsic del Nadal és la Casa Duran. Aquest equipament històric acollirà el pessebre de la ciutat que s’inaugurarà el 15 de desembre. Es podrà visitar fins al 6 de gener. Les biblioteques de la ciutat tenen a punt un programa propi de tallers, clubs de lectura, contes i cinema.

També estan a punt les tradicionals representacions dels Pastorets. Es podran veure a la Faràndula i també al Teatre Sant Vicenç. L’activitat musical incrementa els concerts. El concert que oferirà la Banda de Música de Sabadell, el concert de cambra de Joventuts Musicals, aquest any amb el Cor de Cambra Sota Palau de Blanes, així com el concert de Sant Esteve de Sabadell Sardanista i els concerts de valsos i danses de l‘Orquestra Simfònica del Vallès, són altres bones oportunitats de viure un nadal cultural.

Comentaris
To Top