Ciutat

Ampli seguiment de la vaga

La mobilització ha tingut un 75% de seguiment als diferents centres mèdics de la ciutat

Cues al CAP del Centre, aquest matí / LLUÍS FRANCO
[MARTA ORDÓÑEZ I ALEIX PUJADAS]

Aquest matí ha començat la vaga dels professionals sanitaris convocada fins divendres, una mobilització que ha tingut un 75% de seguiment als diferents centres de la ciutat, segons el sindicat Metges de Catalunya, que ha convocat la vaga per reclamar millores laborals i assistencials. Ahir a la nit hi va haver una reunió entre Generalitat i sindicat per mirar d’aturar la convocatòria però no es va arribar a cap acord.

El seguiment ha estat un èxit. A Sabadell s’ha secundat la vaga en un 75%, segons el sindicat. En concret, el CAP Can Rull en un 80%, el CAP Creu Alta ha estat el percentatge més alt, del 100%, al CAP Sabadell Nord el 62%, al CAP Sud s’ha assolit el 71% i al CAP Sant Oleguer un 60%.

Segons informa el Taulí, el seguiment de la vaga a l’hospital és del 28,25% dels professionals. Al Taulí les Urgències i les unitats especials han de funcionar amb normalitat, i es farà l’activitat quirúrgica “inajornable”. L’hospital no desprogramarà cap visita però no pot garantir una situació de normalitat a causa de la vaga. Tant en la resta de serveis del Taulí com als CAP avui i demà hi haurà serveis mínims del 25%, i dimecres, dijous i divendres seran del 33% de la plantilla. En el cas dels centres d’atenció primària amb servei d’urgències, com el CUAP de Sant Fèlix, aquestes també funcionaran amb normalitat durant l’aturada.

En directe

Entre els usuaris del CAP Sud, a Campoamor, María Méndez creu que “les vagues en sanitat tenen un efecte ràpid i ens afecten directament a tots”. Méndez aposta per “escoltar les peticions dels metges i del personal sanitari i oferir solucions ràpides”. En arribar al centre mèdic, algunes persones s’han trobat que tenien l’hora programada però que el seu metge fa vaga. “Havia preguntat al trucar si la vaga no afectaria, i ara em trobo que no hi és el meu metge”, assegura un pacient. El personal sanitari ofereix als pacients agafar número per ser atesos a urgències “segons la seva necessitat”. En aquest cas la majoria d’usuaris opten per marxar; després d’esperar entre 30 i 45 minuts i no obtenir gaire informació.

Al CUAP de Sant Fèlix, les urgències funcionen amb normalitat. L’espera és l’habitual, segons expliquen alguns usuaris, d’entre 15 i 20 minuts cap a les 11h. A l’àrea d’oftalmologia es veuen els efectes de la vaga; s’hi estan canviant les hores. “Li trucaran per reprogramar-li la visita”, li diu una treballadora a un usuari.

A les urgències del Taulí el dia s’està desenvolupant amb normalitat. On hi ha més problemes és a les consultes del Taulí Nou, on hi ha més personal que pot fer vaga. A la sala d’espera d’aquesta zona de l’hospital, Marta Garcia portava aquest matí 50 minuts a la sala d’espera; “no tenia ni idea de la vaga, si ho hagués sabut hauria canviat el dia. Encara em queden 4 persones per davant”, ha explicat.

Comentaris
To Top