Ciutat

L’Escola Pia enceta la celebració dels seus 200 anys

El centre organitzarà diferts actes commemoratius al llarg de tot el curs

Els alumnes de l'escola han fet un mural humà amb la xifra de l'aniversari / LLUÍS FRANCO

Aquest dimarts 27 de novembre, festivitat de Sant Josep de Calasanç, ha estat la data escollida per l’Escola Pia de Sabadell per començar la celebració del seu bicentenari. “200 anys no es fan tots els dies”, ha recordat el director del centre, Jordi Fontoba, “per això farem una gran festa, que repartirem amb actes durant tot el curs. El nostre lema és que tothom pugui dir ‘jo vaig ser al bicentenari'”.

L’escola ha volgut encetar la celebració en la intimitat del centre i en la diada del seu fundador. Diferents activitats especials s’han anat succeïnt durant tot el dia, que ha acabat amb un acte al pati de l’Escola Pia. Allà els estudiants han escoltat unes paraules del director, han vist una representació teatral recordant la història del centre, i han format un mural humà amb un 200 gegant.

Totes les activitats que se celebraran enguany tenen per objectiu compartir amb totes les persones que han estat vinculades a l’escola la joia d’aquest aniversari. “Els mateixos actes no són idea de l’equip directiu, si no que hi han participat pares i mares, docents, antics alumnes, personal de serveis, antics professors…”, explica Fontoba.

Entre els actes previstos per aquest any destaquen la jornada de portes obertes del dia 23 de febrer, la conferència pels dos-cents anys de l’escola (21 de març), o el gran acte commemoratiu del bicentenari, que se celebrarà el 18 de maig del 2019. Aquell dia, personalitats, institucions, antics alumnes, famílies i amics estaran convidats a celebrar el bicentenari amb la comunitat educativa del centre. “Expliqueu-ho a tothom! Fem 200 anys!”, ha cridat en finalitzar l’acte el director.

Comentaris
To Top