Ciutat

La plantilla d’Smatsa carrega contra l’Ajuntament a dies de la vaga: “Poca vergonyes!”

Els treballadors, concentrats davant l'Ajuntament / D.S.

Uns 250 treballadors d’Smatsa, segons el comitè d’empresa, s’han concentrat aquesta nit a la plaça del Doctor Robert i Sant Roc. La plantilla s’ha concentrat davant de l’Ajuntament per fer pressió davant dels 43 acomiadaments previstos per la gerència de l’empresa en l’ERO i a només sis dies per començar la vaga del servei de neteja i recollida d’escombraries.

La plantilla ha iniciat la mobilització a les portes del Casal Pere Quart, on hi havia prevista una reunió aquesta tarda a les 18:30 hores entre l’Ajuntament i el comitè d’empresa. Segons han informat fonts del sindicat, el govern ha cancel·lat la trobada en el darrer moment després que aquest matí empresa i Ajuntament hagin apropat posicions.

Crits a Perarnau: “Poca vergonya!”

Els treballadors han esperat que sortíssin representants polítics de l’Ajuntament. El moment de la sortida del regidor de Serveis Públics, Lluís Perarnau. “Poca vergonya!”, li han escridassat els treballadors, crit que s’ha repetit en referència a l’equip de govern al llarg de la concentració. El regidor ha explicat a aquest diari que la reunió amb els treballadors no s’ha produït per la manca d’un acord amb l’empresa, que encara “és d’hora” i que caldrà esperar a veure com avancen les reunions amb la direcció.

L’Ajuntament s’ha posicionat reiteradament en contra dels acomiadaments i assegura que treballa per trobar una solució a l’ERO. El conflicte actual deriva de l’aplicació de la nova Instrucció Tècnica de Facturació (ITF), un instrument de control que l’Ajuntament vol aplicar a l’empresa per comprovar que acompleix els termes estipulats a la concessió. El que per l’Ajuntament és una forma de control i de retre comptes, per a Smatsa és una caiguda d’1,2 milions d’euros en el contracte, una casuística amb què justifica l’ERO.

Escepticisme al comitè

Els crits s’han succeït davant l’Ajuntament reclamant explicacions per la situació incerta de la plantilla. Des dels sindicats, també s’ha expressat aquest neguit, encara que amb cert optimisme després del comunicat d’aquest matí del consistori, del qual s’extreu que Ajuntament i Smatsa han iniciat una taula de diàleg.

Ens sembla un bon pas per què les dues parts arribin a un acord, però esperem que això no acabi en res”, ha explicat José Luis Romero, sindicalista de CCOO, que adverteix que si s’han de posar en contacte amb el comitè que ho facin “per dir alguna cosa en ferm”.

Des de l’UGT, mateixes sensacions. Braulio Campoy veu favorable la via oberta de diàleg però lamenta que ara per ara “no hi hagi res” sobre la taula, que ells aspiren que sigui la nul·litat de l’ERO. Els sindicats en aquest sentit no es mouen i reclamen que no s’efectuï cap acomiadament.

Comentaris
To Top