Ciutat

Marta Morell aposta per acordar una llista amb els comuns però no descarta anar en solitari

Morell, en una imatge d'arxiu / LLUÍS FRANCO

L’equip de la secretària general de Podem Sabadell, Marta Morell, ja és oficialment el que representarà el partit a les municipals. En les primàries internes celebrades del 20 al 25 de novembre, Morell ha obtingut 169 de 176 vots emesos, els altres set vots són en blanc. Morell passa ara el gua a Catalunya en Comú perquè esculli els seus candidats i les dues parts acordin la llista definitiva d’En Comú Podem Sabadell, la coalició amb què es presentaran junts a les municipals.

Els resultats també han ratificat les altres vuit persones que acompanyaran Morell a la candidatura en què es presentarà Podem Sabadell en coalició amb Catalunya en Comú, En Comú Podem Sabadell. L’ordre de com s’integraran aquestes persones a la llista, combinades amb la resta, és un dels punts que caldrà negociar. Si aquesta opció no prosperés, Morell no descarta que Podem es presenti en solitari a les municipals, una opció que a hores d’ara considera, però, molt remota.

Morell ha rebut els resultats com un “aval” per ser la primera candidata de Podem Sabadell en una futura llista electoral, i com un “suport” a la feina feta a la secretaria general. A partir d’ara, Marta Morell s’obre a negociar amb els comuns la conformació de la candidatura, conjunta, “que confiem que assolirem en les properes setmanes”.

“La voluntat de Podem és intentar acordar una llista entre les dues parts que conformen la coalició electoral, entre Podem i Catalunya en Comú”, assegura la candidata.

Tanmateix, Morell creu que l’acord amb els comuns per la candidatura haurà de tenir en compte el moment polític, “és l’hora de treballar perquè al 2019 tinguem una dona alcaldessa”, explica, i com ha dit en altres vegades, recorda que voldria que l’encapçalessin dues dones. La secretària general explica que ara li toca Catalunya en Comú decidir el seu procés d’elecció de candidats “i serà tant vàlid com el que hem fet nosaltres”. Preguntada per si hi ha un pla B si no es pogués acordar aquesta llista, Morell insisteix que “la prioritat és acordar una llista electoral”.

Espai per a Berlanga

A hores d’ara hi ha dues persones que s’ha posicionat públicament per liderar la llista dels comuns, Morell i Joan Berlanga (ICV / Unitat pel Canvi). Segons Marta Morell, Berlanga té un lloc reservat a la seva llista perquè creu que han d’aprofitar la seva experiència com a primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament.

Publicitat
Comentaris
To Top