Ciutat

La jutge dóna la raó al veí de Gràcia a qui van ocupar el pis

Una jutge dóna la raó al veí de Gràcia a qui li van ocupar el pis

Façana de l’immoble ocupat, situat al carrer Fiveller del barri de Gràcia / MARCEL FERNÁNDEZ

Quaranta-vuit hores. Aquest és el temps que dona la jutgessa per marxar del pis del carrer de Fiveller a la família que l’ocupa des del juliol. Beatriz Faura, titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Sabadell, dóna així la raó al propietari de l’immoble, Xavier Girbau, que hi tenia la seva residència habitual i que en els darrers mesos s’ha vist obligat a viure amb la seva dona i fills a casa d’uns familiars.

Segons ha pogut saber aquest diari, l’execució del desnonament s’hauria de produir aquest mateix dijous, donat que totes les parts han estat avisades. Una segona sentència però, aquest cop del jutjat de primera instància número 6 de Sabadell i en resposta a la denúncia per la via civil, ordena el desnonament pel 13 de desembre. La jutgessa Faura ordena que el llançament -el terme legal per parlar de desnonament- es realitzi immediatament i, a més, demana identificar els majors d’edat que visquin il·legalment al pis, perquè veu en l’ocupació indicis de criminalitat.

En risc d’exclusió social

Els ocupes –una família d’entre quatre i sis membres, amb fills menors i un d’ells discapacitat– es troba en situació de vulnerabilitat. La sentència considera però, que les circumstàncies personals de la família no són una justificació per a l’ocupació, donat el perjudici que suposa per a la família Girbau la pèrdua de la seva llar. Recorda, a més, que “correspon a l’administració pública competent dotar a la denunciada d’un habitatge social que compleixi amb les necessitats que invoca”, un tràmit que, diu la jutgessa, “no consta acreditat que s’hagi iniciat ni formulat”.

El regidor Gabriel Fernàndez ha explicat al Diari de Sabadell que l’Ajuntament “està treballant amb discreció des del primer dia per trobar solucions en un cas complicat”, i ha informat que la mesa de l’habitatge de Badia, on estan empadronats els ocupes, “ja ha reconegut el dret a un habitatge social a la família”, tot i que pel moment no n’han trobat cap de disponible. Fernàndez ha confirmat que els serveis socials de Sabadell estan al cas de l’ordre judicial i que estan preparats per actuar. Segons el regidor, la data més probable per a l’execució del desnonament és el 13 de desembre.

Pel costat de la propietat, es mostren alleugerits que la situació estigui acabant; però també cautelosos, ja que no seria la primera vegada que aquest assumpte s’enquista i allarga. Xavier Girbau, per la seva banda, ha comunicat a aquest diari el seu desig que tot se solucioni de la millor manera per a tothom i com més aviat millor: “Esperem que l’Ajuntament tingui una sortida bona preparada per aquesta família i que el barri i nosaltres puguem tornar a la normalitat”.

Comentaris
To Top