Ciutat

Ajuntament i Smatsa acorden retirar l’ERO i la intervenció demà mateix

L’empresa es compromet a retirar l’ERO i l’Ajuntament a no intervenir l’empresa

Manifestació de treballadors d'Smatsa davant l'Ajuntament, fa uns dies / ÓSCAR ESPINOSA

Smatsa es compromet a retirar l’ERO de 43 treballadors demà mateix, 3 de desembre, mentre que l’Ajuntament arxivarà el procés d’intervenció de l’empresa. És el principal acord al què han arribat les dues parts en una reunió que han mantingut aquest diumenge al matí.

A hores d’ara els sindicats mantenen convocada la vaga, que començarà demà mateix. Des de CCOO i UGT apunten que aquesta tarda es reuniran per valorar la decisió anunciada aquest migdia.

D’altra banda, el govern local i l’empresa també han acordat revisar l’actual catàleg de serveis amb l’objectiu de millorar el servei de neteja i recollida de residus amb el pressupost assignat. Ho faran en el marc d’una reunió de la comissió de seguiment tècnic que estableix el contracte i es reunirà demà mateix.

També s’ha arribat al compromís de crear una taula politico-tècnica per fer seguiment de l’acord amb una periodicitat quinzenal i que podrà convocar qualsevol de les dues parts. La primera reunió d’aquesta taula tindrà lloc el pròxim 14 de desembre.

A la trobada hi han participat l’alcalde, Maties Serracant, els tinents d’alcalde Joan Berlanga i Marisol Martínez i el regidor de Serveis Municipals, Lluís Perarnau per part del consistori. Per part de la concessionària hi han assistit el director general, Eugenio Díaz i el director tècnic, Gerard Jori. També hi han estat els assessors jurídics de les dues parts.

Minut a minut: Les negociacions entre l’Ajuntament, Smatsa i el comitè d’empresa

Comentaris
To Top