Publicitat
Diners

“Falten professionals al preu que els volen pagar”

Javier Pacheco, a la seva visita a la seu de CCOO al Vallès, que està situat a la Rambla / ÓSCAR ESPINOSA

Els treballadors municipals continuen negociant un nou conveni amb l’Ajuntament de Sabadell. El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, va donar suport als empleats municipals dijous passat assistint a l’assemblea de la secció sindical que es va celebrar a l’Auditori del Casal Pere Quart.

Els treballadors municipals fa més d’un any que estan negociant el conveni. Com s’interpreta des de fora? Faria bé l’Ajuntament de tancar el conveni abans de començar el cicle de campanya electoral. Sempre és molt complicat tenir la raó a la negociació sota el criteri d’una campanya electoral. El govern municipal hauria de fer una empenta abans de final d’any.

CCOO continua amb les mobilitzacions a les empreses del tèxtil de la ciutat tot i l’acord entre UGT i la patronal. Al sector del tèxtil, que està molt feminitzat, al voltant d’un 30 o 35% de les treballadores no guanyen ni 14.000 euros a l’any. Aquesta és la línia del conflicte. El que està en disputa és si guanyen o no 1.000 euros al mes. Fa uns anys, els que guanyaven aquest sou estaven en una precarietat absoluta. La segona cosa que s’ha de tenir en compte és la representativitat a la taula de negociació. La majoria absoluta la té CCOO. L’única organització que pot signar un conveni eficaç és CCOO.

Les patronals es queixen de la manca de professionals tècnics a la indústria. Com es pot solucionar? Estic d’acord amb la filosofia, però no tant amb el criteri de la concreció i d’allò que significa la manca de professionals. És cert que falten professionals concrets per a alguns llocs de treball al preu que els volen pagar.

Fins i tot a la indústria on els sous són alts? A la indústria i a tot arreu. Volem qualitat al preu de la Xina. Això ho hem de posar a sobre de la taula. Però és veritat que no tenim les línies d’acció formatives que necessiten els temps actuals.

Amb el salari mínim interprofessional també hi ha debat. No és normal que hi hagi un salari mínim de 900 euros quan el que estan disposats a pactar al conveni en són 1.000. Per tant, que s’aclareixin. L’increment del salari mínim és un element de justícia però sobretot és un element d’eficàcia i eficiència econòmica. Això, la patronal ho ha de tenir clar i per això pactava els 1.000 euros. Per aquí està la millora de la competitivitat.

Els esculls per la firma del conveni són la durada, la carrera professional, la valoració de llocs de treball i la conciliació laboral i professional. També s’ha solucionat el cas del personal docent a les escoles municipals, com la de música

Publicitat
Comentaris
To Top