Publicitat
Diners

Xifres d’atur al nivell del 2008

El nombre de desocupats cau en 99 persones respecte l’octubre i 880 respecte el mateix mes de l’any passat

Un treballador en una empresa metal·lúrgica de Sabadell / ÓSCAR ESPINOSA

L’atur va caure en 99 persones al novembre a Sabadell respecte al mes anterior. A les llistes de desocupació hi figuraven 12.593 persones sense feina a final del mes, el que representa la millor dada des de l’any 2007 (8.414 desocupats). De fet, és la xifra més baixa des del 2008 (12.042 desocupats), just en el moment que arrencava la crisi econòmica.

Al novembre  hi havia  880 persones menys a les llistes de l’atur respecte el mateix mes de l’any passat, el que suposa un descens d’un 6,5%. En termes interanuals, fa 64 mesos que cau l’atur a Sabadell. En la comparativa mensual, el nombre d’aturats també es redueix un 0,8% respecte l’octubre.

La reducció de la desocupació també s’ha estès a la comarca, que ha registrat 558 desocupats menys. En finalitzar novembre, al Vallès Occidental, l’atur és de 50.271 persones. Per contra, a Catalunya s’ha registrat un augment de 3.208 persones en el penúltim mes de l’any (+0,8%), deixant el nombre global d’aturats en 394.405. En termes interanuals, però, l’atur registrat baixa a Catalunya en 28.057 persones (-6,6%).

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha afirmat que “les dades d’atur de novembre són positives perquè són millors que les dels anys 2016 i 2017”. Ginesta ha assenyalat que l’augment de l’atur és el resultat de la finalització de la temporada d’estiu perquè ha crescut al sector serveis, concretament a les divisions de allotjament i serveis de menjar, bàsicament a les demarcacions de Girona i Tarragona, i l’atur a sectors com la Indústria es manté” ha dit Ginesta.

Publicitat
Comentaris
To Top