Oci i cultura

‘Superlópez’, rodada en part a Sabadell, nominada a tres Premis Goya

Una escena de la pel·lícula 'Superlópez' / CEDIDA

Entre les nominacions als Premis Goya, que va anunciar ahir l’Acadèmia de Cinema espanyola, hi ha presència sabadellenca. Superlópez, la comedia superheroica protagonitzada per Dani Rovira i dirigida per Javier Ruiz Caldera, està nominada en tres categories: Millor Direcció Artística (el Balter Gallart), Millor Guió Adaptat (per a Borja Cobeaga i Diego San José) i Millors efectes especials (per a Lluís Rivera i Laura Pedro).

Aquest darrer guardó és especialment significatiu per a la ciutat, ja que el Lluís Rivera és el fundador i director d’In Extremis Film Services, una empresa d’efectes especials i dobles d’acció que va néixer a Sabadell. Fa unes setmanes vam parlar amb ells a la seva seu actual -en un polígon a Barberà del Vallès- perquè ens expliquéssin què hi ha al darrere de les seqüències més espectaculars.

Rodatge als FGC i a l’Artèxtil

L’antiga estació dels FGC Sabadell-Rambla és, juntament amb l’interior de la fàbrica Artèxtil, un dels dos espais sabadellencs on es va rodar durant el juliol del 2017 Superlópez. Actualment, però, l’espai no té res a veure amb la versió que es pot veure en aquesta paròdia superheroica.

Des del 12 de setembre del 2016, el túnel amb l’estació va quedar tancat, i FGC ha reaprofitat la infraestructura per crear l’anomenat Espai Sabadell Rambla. En la pràctica, s’utilitza com un camp d’entrenament perquè cossos vinculats a la gestió de la seguretat i protecció civil –com els Bombers– posin en pràctica situacions ferroviàries d’emergència.

Tot i això, segurament aquesta no serà l’última parada per a aquesta estació. Quan van inaugurar l’Espai Sabadell Rambla, l’aleshores president d’FGC, Enric Ticó, va destacar que aquesta infraestructura compliria “una triple funció: un centre de formació, un espai de memòria ferroviària i un centre de negocis”.

Comentaris
To Top