Ciutat

Els numeraris de la Bosch i Cardellach presenten una junta provisional amb els cinc últims directors

L'entrada a l'antiga seu de la Fundació / Victòria Rovira

Una vintena de numeraris de la Fundació Bosch i Cardellach es van reunir ahir a la tarda a la seu del Gremi de Fabricants per parlar de la situació creada arran de la dimissió en bloc de la junta directiva de l’entitat. Una de les decisions que van prendre va ser fer una proposta de junta directiva provisional per dirigir l’entitat fins que s’esculli la junta definitiva, i que junta aturarà el trasllat de la seu per tornar negociar-lo des de zero.

A la reunió va fer acte de presència durant 5 minuts l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, que és el president de la Fundació Bosch i Cardellach per informar-se de la situació. En absència del director dimitit –Ramon Ten–, és el president qui ha de convocar el consell de numeraris i el plenari que han d’escollir els nous membres de la junta. Serracant ja ha convocat aquests dos òrgans pel proper 27 de desembre.

La vintena de numeraris reunits ahir ha proposat els noms de les persones que haurien de formar aquesta junta provisional que hauria de gestionar la fundació de manera temporal, però que s’hauran de sotmetre a votació el proper 27 de desembre. La proposta inclou els cinc últims directors de l’entitat, incloent-hi el darrer, Ramon Ten, i els actuals responsables de les cinc seccions de la fundació.

En aquesta llista de 10 noms no hi és el de l’historiador Josep Maria Benaul. En l’edició d’ahir informàvem que Benaul –un dels 20 numeraris crítics amb la junta anterior– podria ser el nou director. En declaracions al D.S. Benaul admet que fa temps que diferents persones li demanen que es posi al capdavant de l’entitat, però que encara no ho té decidit, però obre la porta a fer-ho en un futur no massa llunyà: “quan s’obri un procés electoral per escollir la nova junta, pensaré si em presento”.

Comentaris
To Top