Ciutat

L’últim diumenge de l’any

La gent passeja a la Rambla aquest matí / X. O.

Un clàssic del Nadal sabadellenc són els carrers plens d’activitats, les batalles campals per poder aparcar el cotxe al Centre, terrasses i bars plens, grups de gent passejant i botigues a vessar. Aquest diumenge és l’últim de l’any 2018 i, encara que el fred està sent intens aquest cap de setmana, els sabadellencs i les sabadellenques han sortit de casa per gaudir del dia.

Des de bon matí, la Rambla s’ha començat a omplir de vianants. Nens corrent cap amunt i cap avall amb els patinets o amb les bicicletes, pares darrere d’ells, gent mirant els aparadors dels comerços oberts, terrasses plenes de grups fent el cafè i més tard el vermut – un clàssic del diumenge-.

“Si haguéssis vist ahir… aquí no s’hi cabia”, explicava el vigilant de la botiga Zara de la Rambla. Però no sembla que la situació canviï avui, les botigues obertes s’omplen de gent que aprofita per canviar la roba del Nadal, buscar regals per Reis i un ‘outfit’ amb què engalanar-se demà a la nit.

L’activitat a una botiga de la Rambla / X. O.

A la plaça del Doctor Robert, el Teixint Nadal continua omplint-se de pares i nens. Els petits gaudeixen de les diferents activitats, els pares dels més menuts participen amb ells, i els altres els observen mentre peten la xerrada amb algú. Falta una setmana perquè els Reis d’Orient visitin totes les llars, i això ens porta a un altre escenari: els jardinets de la Fundació 1859 Caixa Sabadell. Allà, les cues per donar la carta a l’Ambaixador sortien del recinte.

El Parc de Nadal / X. O.

Demà s’acaba un any i en comença un altre, però el nadal continuarà una setmana més. Si haguéssim de definir el nadal sabadellenc, no hi hauria una imatge més definidora que els carrers plens.

Comentaris
To Top