Vallès

Cauen els robatoris a Sant Cugat per primer cop en 12 anys

reunió seguretat ciutadana Sant Cugat

El balanç de robatoris en domicilis a Sant Cugat del Vallès han presentat un descens per primer cop en els últims 12 anys. Segons dades dels Mossos d’Esquadra, durant el 2018 es van produir 664 robatoris a l’interior d’habitatges, 35 menys que el 2017, el que suposa una reducció d’un 5% en el global del municipi. Aquest descens contrasta amb un increment del 10% d’aquest tipus de delicte al conjunt de Catalunya durant l’any passat.

En la reunió celebrada aquest dilluns al matí per fer balanç de la seguretat ciutadana al municipi l’any passat, el cap de la comissaria local dels Mossos d’Esquadra, Manel Rodríguez, ha detallat a l’alcaldessa Carmela Fortuny que la reducció dels robatoris en habitatgess’ha produït a la zona més poblada del municipi (nucli -17%), a Mira-sol (-24%) i a les Planes (-14%). No ho han notat a la Floresta (+0%), un dels barris on hi ha més preocupació per aquest tema i on l’Ajuntament ha intensificat la presència de policia local en els darrers mesos. A la zona de Valldoreix, en canvi, s’ha registrat un augment del 81%, amb la qual cosa Fortuny ja ha avançat que s’incrementarà el dispositiu policial per reduir aquesta tendència.
Aquest disminució dels robatoris ve determinada també per una altra dada com és  l’increment en un 30% dels detinguts relacionats amb els robatoris en habitatges, passant dels 29 del 2017 als 38 del 2018.

Tot i aquestes dades positives, Carmela Fortuny i Manel Rodríguez han refermat novament el compromís de l’Ajuntament i dels Mossos d’Esquadra de seguir focalitzant les actuacions policials per evitar els robatoris amb força a domicilis. En aquest sentit, s’ha posat en valor els bons resultats que dóna la intensa coordinació entre Policia Local i Mossos per fer front comú als robatoris a les llars. Una col·laboració que inclou una reunió setmanal per analitzar els fets delictius, una planificació conjunta o la posada en marxa de patrulles de paisà.
“La seguretat ciutadana”, ha subratllat l’alcaldessa, “és una prioritat. Tenim una estratègia basada en tres pilars: la cooperació entre Policia Local i Mossos d’Esquadra, el treball de la Policia Local des de la proximitat i la incorporació de millores tecnològiques per seguir reforçant la seguretat”.

Fortuny també ha remarcat que “seguirem treballant perquè aquesta tendència a la baixa es consolidi” i, a la vegada, també ha explicat que “com a ciutat també seguim reclamant més efectius dels Mossos d’Esquadra”.

Comentaris
To Top