Ciutat

Marta Farrés defensa els beneficis dels PGE per Sabadell

José Zaragoza i Marta Farrés aquest matí / X.O

Els Pressupostos Generals de l’Estat preveuen diferents inversions a Catalunya. El paquet es focalitzarà principalment en infraestructures, però també en polítiques socials. L’alcaldable del PSC, Marta Farrés, ha defensat aquest divendres les implicacions que tindran per Sabadell, acompanyada del diputat socialista al Congrés José Zaragoza.

Farrés celebra que els pressupostos tirin endavant l’estudi del Quart Cinturó, una infraestructura que considera “vital”. “Ara s’està acabant el tram entre Abrera i Terrassa. La ciutat veïna s’obrirà al Baix Llobregat. Això, a nivell empresarial és un element de competitivitat que ells tindran i que si nosaltres no ho fem, no ho tindrem”, assegura la candidata socialista a l’alcaldia. Farrés s’ha mostrat molt crítica amb la postura de l’actual govern municipal. “El govern de la ciutat no s’ha posicionat, i això és un error gravíssim”, considera.

Els socialistes tenen clar el traçat que hauria de seguir la Ronda Nord. “Creiem que ha de passar per l’avinguda de les Palmeres”, assegura Farrés, i recorda que sense desbloquejar el debat per la construcció d’aquesta infraestructura “no es podrà abordar el debat de la Gran Via”.

En quant a les infraestructures ferroviàries, l’alcaldable socialista ha aplaudit la inversió que l’estat preveu fer a l’aeroport de Sabadell, espai que considera “vital”, i també la decisió de construir un bypass ferroviari entre la R8 i la R4 a Barberà del Vallès. “Això suposarà una millora per desplaçar-se a Granollers, actualment s’ha de baixar a Barcelona”, ha explicat.

Beneficis socials

L’altre apartat dels pressupostos que els socialistes sabadellencs valoren positivament és el paquet d’inversions socials que preveuen els PGE. Segons les previsions, uns 50.000 sabadellencs i sabadellenques gaudiran de les millores previstes en les pensions, uns 40.000 es beneficiaran de la desaparició del copagament sanitari, prop de 20.000 assalariats gaudiran de la pujada del SMI, entre d’altres. “Creiem que hi ha un impacte directe molt positiu per a Sabadell”, assegura Farrés.

Pel seu cantó, el diputat del PSC al Congrés dels Diputats, José Zaragoza, ha defensat els pressupostos com un canvi. “Es fan després de 7 anys d’un govern del PP”, deia el diputat socialista, i afegia que aquests “canvien les polítiques que fins ara havia imposat la dreta espanyola, que amb l’excusa de la crisi econòmica, havia aplicat la seva ideologia de retallades socials”.  Segons Zaragoza “el PP va baixar les inversions a Catalunya en 1.000 milions, amb l’actual govern es dobla la quantitat bruta”.

El diputat socialista també s’ha mostrat crític amb la postura dels partits independentistes, dels que assegurava que “sembla que prefereixin que les coses empitjorin”, i els feia una advertència: “Hauran d’escollir entre la seva estratègia de partit, o les polítiques que beneficien als catalans”.

Comentaris
To Top