Ciutat

Lourdes Ciuró (JxS) presenta el seu projecte per fer la segona transformació de la ciutat

Lourdes Ciuró es compromet a fer-ho en la presentació del seu projecte

Ciuró, en un moment de la conferència / ÓSCAR ESPINOSA

La candidata a l’alcaldia de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha presentat aquest vespre els principals eixos del seu programa electoral en un acte que ha omplert l’auditori de l’Espai Cultura. Entre altres propostes Ciuró es compromet a emprendre una transformació integral de la Gran Via per lligar la ciutat en els seus sis quilòmetres de recorregut alhora que seria una manera d’ajuntar el riu Ripoll amb la trama urbana.

Ciuró vol fer la segona transformació de Sabadell després de l’Eix Macià i la primera obertura del Ripoll a la ciutat, ja que ha assegurat que “toca posar fil a l’agulla” després d’estar “més de vint anys sense plantejar-nos cap on ens volem dirigir”. El projecte de la candidata de Junts per Sabadell (PDECat) consisteix a agafar totes les potencialitats que assegura que té la ciutat i fer-les créixer i lluïr més. Per aconseguir-ho, vol  que l’Ajuntmaent acompanyi les propostes de la ciutat i sigui facilitador per a ciutadans i empresaris. Els conceptes resiliència, que significa resorgir d’una dificultat, i col·laboració público-privada han tornat a sonar amb força aquest vespre.

Eix Gran Via

Per exposar la seva aposta per la Gran Via, Ciuró ha destacat que es tracta d’una via de sis quilòmetres de distància, “una cicatriu que divideix la meitat de la població” i que un de cada quatre sabadellencs hi viuen a menys de cinc minuts, entre altres dades.

Ciuró considera que la Gran Via és un pol d’atracció molt important per les potencialitats del “rectangle del coneixement” format pel l’hospital ParcTaulí, la Universitat Autònoma, l’ESDi i Fira Sabadell, a part de l’aeroport, infraestructura que va defensar com a necessària per l’economia local. “Dona servei i oportunitats de desenvolupament”, ha dit la candidata. “Transformant la Gran Via transformarem la ciutat”, segons Ciuró, que ha afegit que fer-ho permetria deixar de parlar “d’àmbits” a parlar d’un “tot”.

Dinamitzar el comerç

Entre les propostes que ha presentat l’alcaldable destaca un pla per a estimular el comerç i potenciar la Via de Massagué reconvertint l’edifici de Correus, o dinamitzar els mercats municipals com a nuclis gastronòmics. Un dels casos d’èxit a replicar, el carrer de Tres Creus, una via que combina l’ús comercial amb el de la restauració i “dona vida”.

Altres propostes de Ciuró van en la línia de connectar Sabadell amb Castellar per la Ronda Nord o obrir un espai polivalent per a concerts o congressos.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top