Ciutat

Front comú de Barberà, Cerdanyola i Ripollet contra el trasllat de l’oncologia pediàtrica del Taulí al Vall d’Hebron

Un moment de la reunió / CEDIDA

Els ajuntaments de Barberà, Cerdanyola i Ripollet estan en contra que el servei d’oncologia pediàtrica del Taulí traslladi al Vall d’Hebron de Barcelona. Els alcaldes dels tres municipis han mostrat el seu rebuig a la proposta en un comunicat conjunt després de reunir-se, també plegats, amb el director del CatSalut, Adrià Comella, i els doctors Àlex Guarga i Josep Maria Borràs, impulsors del pla de concentració del servei.

Des dels consistoris vallesans expliquen que “no estem d’acord en perdre l’oncologia infantil del Taulí ni en fer cap mena de retallades dels recursos ni de rebaixar la qualitat del servei d’aquesta
especialitat”. Segons el comunicat, des de la direcció del CatSalut han assegurat que “no s’està parlant en cap moment de fer retallades, sinó d’aplicar la planificació sanitària que concentra aquest servei per tal de donar una millor qualitat, com és el cas d’oncologia pediàtrica”.

El document afegeix que els professionals d’aquesta àrea del Taulí seran traslladats a la Vall d’Hebron i els pacients podran seguir tenint el seu metge.

Més informació

Els alcaldes d’aquests municipis també han demanat al CatSalut més informació per la ciutadania perquè asseguren que s’ha generat “una certa alarma” des que es va anunciar el trasllat.

Comentaris
To Top