Diners

CCOO i UGT firmen un preacord per al nou conveni de l’Ajuntament

Unió General de Treballadors i Comissions Obreres, les dues parts firmants / CEDIDA

Uns 22 mesos. Aquest és el temps que s’haurà trigat a acordar un nou conveni laboral a l’Ajuntament de Sabadell. Aquesta setmana, els delegats de les seccions sindicals de CCOO i UGT al consistori han firmat un preacord per establir les condicions dels treballadors municipals. Els afiliats d’UGT van ratificar dijous aquest preacord en dues assemblees. El pròxim dimarts serà el torn dels afiliats de CCOO, que hauran de decidir si donen suport al document de 115 pàgines.

En canvi, el Sindicat de Policia Local i Cos de Mossos d’Esquadra no s’ha volgut adherir a la signatura del conveni. Segons fonts sindicals, aquesta posició no impediria assolir l’acord final. En tot cas, a principis de febrer es convocarà una assemblea general de treballadors municipals en què s’haurà de donar l’últim vistiplau. L’objectiu és que el preacord del conveni pugui ser aprovat al ple mes de febrer.

El març del 2017 es va formar una plataforma conjunta. Però no es va començar a negociar el conveni fins al desembre de l’any passat. Els esculls han estat la durada del conveni, la carrera professional, la valoració de llocs de treball i la conciliació laboral i professional.

El nou conveni durarà tres anys, fins al 31 de desembre del 2021. Es recupera el Fons d’Acció Social (FAS) a la finalització del conveni sempre qui quan la llei ho permeti. A més, hi ha una bossa d’hores per la conciliació, que inclou 20 hores justificades i no recuperables. La paga d’assistència s’avança pel que fa a la retribució un any. També s’equipararà la resta de l’Ajuntament les jornades partides del personal docent.

Comentaris
To Top